Hlavní obsah

Sova byla dva týdny černou pasažérkou na výletní lodi. Nemohli ji lapit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celé dva týdny měla jedna z největších výletních lodí světa Symphony of the Seas neobvyklou černou pasažérku. Byla jí sova, konkrétně sýček králičí, kterou cestující často vídali odpočívat na zábradlí nebo vykukovat zpoza rostlin. Specialisté se ptáka po návratu na Floridu několikrát snažili odchytit, po úporném snažení se jim to nakonec povedlo.

Foto: Profimedia.cz

Výletní loď Symphony of the Seas patří k největším na světě.

Článek

Drobná sova se omylem nalodila na plavbu mířící z USA do Mexika. Podle serveru Independent byli pasažéři její přítomností udivení, protože ji často viděli posedávat na různých místech lodi, zejména na zábradlí.

Odchyt sýčka se ukázal být pro zaměstnance amerického centra Florida Fish and Wildlive časově náročnou aktivitou. Biolog Ricardo Zambrano musel sovu lapit během jediné hodiny, kdy probíhal výstup cestujících a nástup nových - v zahraničí to totiž nebylo možné kvůli tamním zákonům.

„S pomocí některých členů posádky umístil Ricardo ornitologické sítě v místech, kde sova hnízdila. O dva neúspěšné odchyty později seděla sova na balkoně kajuty v 10. podlaží,“ napsala organizace.

Posádka se snažila různými zvuky přitáhnout sýčkovu pozornost, aby se k němu mohl Zambrano nepozorovaně proplížit a lapit ho do sítě. To se mu nakonec podařilo. „Neměl nic k proclení,“ dodala organizace na adresu sýčka.

Navzdory tomu, že sova strávila dva týdny na moři, byla v dobré kondici. Později ji převezli do střediska South Florida Wildlife Centre k ošetření. „Vzhledem k potravě, která sestává především z hmyzu či drobných plazů, ptáků, žab a hlodavců, nebyla výletní loď ideálním či bezpečným prostředím pro dlouhodobý pobyt,“ uvedla záchranářská organizace.

Výletní společnost láká zájemce, aby žili tři roky na lodi. Za dva miliony korun

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám