Hlavní obsah

Sólo hosté mají smůlu. Do některých restaurací v Barceloně je odmítají pustit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé restaurace v Barceloně se stávají nepřátelskými vůči sólo hostům. Podle španělského listu El País podniky upřednostňují skupiny a jedince rovnou odbývají s tím, že pro ně nemají místo. Pokud se jim už náhodou podaří ulovit volný stůl, většinou bývá zastrčený v rohu, u toalet nebo v blízkosti kuchyně. Na situaci upozornili sami obyvatelé Barcelony.

Foto: Profimedia.cz

Některé barcelonské podniky upřednostňují skupiny před jednotlivci (ilustrační foto).

Článek

Podle listu El País je zákaz sólo cestujících stále častější v některých podnicích na třídě Carrer de Blai, známé jako tapas ulice, nebo ve čtvrtích Poble Sec a Eixample. Personál údajně odmítá usadit zákazníky, kteří přijdou sami, a odbývá je s tím, že je restaurace plně obsazená. O problematice se nejprve diskutovalo na sociálních sítích, nakonec jí dal prostor i národní tisk.

„Hned na první terase, kde jsem si sedl, ke mně přišel číšník s tím, že je místo rezervované. Nebylo. Jakmile jsem vstal, usadila se u něj skupina cizinců, která předtím stála za mnou,“ uvedl zklamaný strávník Eudald. Ten byl nucen jít po dalším neúspěšném pokusu domů bez večeře.

O podobný zážitek se podělila i další obyvatelka Barcelony Anna, kterou prý odmítli v jejím oblíbeném baru usadit kdykoli, když přišla sama. Navzdory tomu, že je pravidelnou zákaznicí.

Historický obchod v Barceloně zavedl poplatek pro návštěvníky, kteří se jen dívají

Cestování

„Naposledy jsem byla tak rozčílená, že jsem se zeptala, zda je to otázka peněz, a že jsem ochotná přistoupit na jejich hru. Pokud jde o nenasytný kapitalismus, jaké minimum musím zaplatit, abych si mohla sednout na terasu a navečeřet se?“ popsala listu Anna. Personál jí vysvětlil, že o peníze nejde, ale že zkrátka nemůže sedět sama.

Upřednostňují turisty

Někteří obyvatelé Barcelony si stěžují, že podniky upřednostňují cizince před místními. Obyvatelům údajně odmítají servírovat aperitivy před obědem či večeří, protože si drží stoly pro turisty.

Podle serveru New Zealand Herald se z celé záležitosti stalo ve městě politické téma. Kvůli nadměrnému množství turistů, které Barcelona minimálně v poslední dekádě zaznamenává, jsou místa v restauracích nedostatkovým zbožím. Některé podniky například zavedly systém lístků s pořadovými čísly, které si potenciální návštěvníci pomocí automatu vytisknou a pak čekají na volný stůl.

Mallorca přitvrzuje: žádné kouření při chůzi na ulici ani nafukovací panny

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám