Hlavní obsah

Sanfranciský Alcatraz po nucené uzávěře opět vítá návštěvníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život v USA se začíná pozvolna vracet do starých kolejí. Svědčí o tom plnější newyorské ulice nebo i znovuotevření proslulého sanfranciského Alcatrazu, který po několika měsících opět přivítal návštěvníky. V bývalé věznici dbají na přísná bezpečnostní opatření, to však první turisty nijak neodradilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Někdejší vězení Alcatraz se znovu otevírá turistůmVideo: Reuters

 
Článek

Alcatraz, jenž byl uzavřen po většinu pandemie, přivítal první návštěvníky v pondělí. V areálu bývalé věznice, která i díky filmům patří k nejznámějším na světě, jsou nově rozmístěny dezinfekce nebo značky upozorňující na nutnost rozestupů. To však zájemce o prohlídku neodrazuje, po dlouhé době si vychutnávají alespoň malý závan normálního života.

Jednou z prvních návštěvnic byla Sue Rozhlederová z Kansasu, která byla s rodinou zrovna v San Franciscu. Jakmile se dozvěděla o otevření Alcatrazu, koupila si lístky. „Byl to skvělý výlet a bezpečnostní opatření proti covidu jsou dobrá. Nemůžete se shlukovat, musíte mít roušky a dezinfikovat si ruce. Cítila jsem se vážně bezpečně,“ uvedla pro agenturu Reuters.

Ideální doba na prohlídku

Přívozy i samotná památka mají nicméně omezenou kapacitu. Zatímco venkovní prostory si může prohlédnou prakticky kdokoli, na vnitřní prohlídku je nutné si zamluvit místo.

Podle Charlese Strickfadena, mluvčího správy amerických národních parků, jež se stará také o nejrůznější památky a památníky, je nyní ideální čas na návštěvu Alcatrazu. „Celý ostrov budete mít pro sebe. Můžete se projít a sdílet prostor jen s několika málo lidmi a divokými zvířaty, která obývají Alcatraz už mnoho let,“ uvedl.

Kromě zmíněných bezpečnostních opatření se v bývalé věznici dbá také na častější úklid. To se týká zejména dezinfikování různých zábradlí a dalších povrchů, kde dochází k větší fluktuaci lidí.

Alcatraz bez turistů: Nahlédněte do cely, kde si Al Capone odpykával trest

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám