Hlavní obsah

S těmito aeroliniemi business třídou raději nelétejte

Egyptair, panamské Copa Airlines či Air China. To jsou dopravci, jejichž obchodní třídy náročné cestující příliš neuspokojí. Vyplývá to z analýzy společnosti Bounce, která sestavila žebříček nejhorších a nejlepších aerolinek a letišť právě se zaměřením na služby a servis v business class. Premianty jsou naopak Singapore Airlines, Qatar Airways či Cathay Pacific.

Foto: Profimedia.cz

Společnost Egyptair má podle analýzy nejslabší business class (ilustrační foto).

Článek

Společnost Bounce, která provozuje vyhledávač míst, kde lze uložit zavazadla, se při hodnocení aerolinek a letišť soustředila na několik faktorů. Na nabídku jídel, nápojů, služby, zábavu a zařízení, která jsou cestujícím v obchodní třídě k dispozici, ale samozřejmě také na samotná sedadla. Hodnocení vychází z recenzí na portálu Businessclass.com.

Egyptair v tomto ohledu získaly nejnižší hodnocení, a to 5,71 bodu. Průměrně za všechny faktory získaly šest bodů, jen za nabídku nápojů pouhé čtyři. To panamské Copa Airlines získaly v celkovém hodnocení o jeden bod více, tedy 6,71. Air China pak 7,14 bodu.

Nejlepším letištěm Heathrow

Naopak vůbec nejlépe si vedly Singapore Airlines, které několikrát získaly i titul vůbec nejlepších světových aerolinií. Celkově obdržely v žebříčku 9,57 bodu, nejvyšší možnou známku jim server Bounce udělil za jídlo, nápoje, službu i nabízenou zábavu. Na druhém a třetím místě následují Qatar Airways a Cathay Pacific.

V žebříčku se umístila i řada evropských dopravců, mimo jiné Turkish Airlines na čtvrtém místě s celkovým skóre 8,86 bodu. O patnácté místo se dělí nizozemské KLM s rakouskými Austrian Airlines — obě získaly za business třídu 8,29 bodu. Zhruba uprostřed jsou pak Brussels Airlines, Air France, Lufthansa či Finnair.

Co se týče letišť a business salónků, drží první místo londýnské letiště Heathrow. Za ním je letiště Tokio Haneda a třetí je singapurské Changi. Nejhorší skóre získala letiště v Instanbulu a Inčchon v Jižní Koreji. Kompletní žebříček najdete zde.

Titul nejvytíženějšího letiště světa se vrací americké Atlantě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám