Hlavní obsah

S létem se na chorvatské pláže nastěhovali zloději

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na chorvatské pláže s létem každoročně přijíždějí také zloději. Podle serveru dnevnik.hr jsou v těchto dnech velmi aktivní na plážích Kvarnerského zálivu, tj. na Rabu, Krku, v Opatiji či Rijece.

Foto: Profimedia.cz

Pláž v chorvatském Primoštenu

Článek

Zloději si oběť na pláži pokaždé vybrali za pár vteřin. Okrádali zejména ty, co se právě vydali do moře. Ve zmíněné oblasti bylo během dvou dní nahlášeno na policii šestnáct krádeží. Lidé přišli o věci v celkové hodnotě 3900 eur (94 300 korun).

Oběťmi zlodějů se stali turisté ze Slovinska, Itálie, Maďarska, Německa, Srbska, ale i domácí Chorvaté.

Hledání levnějších restaurací se letos v Chorvatsku vyplatí

Cestování

Policie má z minulých let zkušenost, že se nejvíce kradou plážové tašky, peníze, mobilní telefony, ale i klíče od auta.

Návštěvníkům radí, aby se na pláž nebrali víc peněz, než budou opravdu potřebovat. Cennosti, hlavně hodinky či šperky, patří stejně jako platební karty do hotelového trezoru, nebo aspoň do bezpečí apartmánu s uzamykatelnými dveřmi.

Foto: Valamar Riviera d.d.

Dubrovnik, Chorvatsko

„My toho moc na pláž nebereme, na kávu a zmrzlinu tak 30 eur, víc nepotřebujeme,“ svěřila se Dnevniku Jelena z chorvatské obce Kobri. „Nás jde na pláž vždycky docela dost, a tak se koupeme na etapy,“ řekl Slavomir ze Záhřebu.

Policie nabádá turisty, aby si kromě peněz a šperků nebrali na pláž a nenechávali bez dozoru ani drahé fotoaparáty a kamery.

Navíc by si lidé neměli často kontrolovat, zda jsou peníze, cennosti či mobily na místě. „Upozorňujete na sebe zloděje. Tohle profíkům téměř nikdy neunikne,“ varuje server.

Chorvatsko přestřelilo ceny. Na Makarské chybí třetina hostů, v Primoštenu dokonce polovina

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám