Hlavní obsah

Restaurace v Itálii pobouřila hosty. Za rozkrájení vlastního dortu jim naúčtovala 20 eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenovaná restaurace v Palermu rozproudila vášnivou debatu na sociálních sítích, když hostům za rozkrájení vlastního narozeninového dortu naúčtovala poplatek 20 eur. Účtenka, která to dokládá, začala kolovat po sociální síti X. Zarážející na tom podle mnohých je zejména to, že zákazníci měli i bez přirážky útratu 121 eur, přesto se podnik nezdráhal jim službu započítat.

Foto: Profimedia.cz

Sicilské hlavní město Palermo (ilustrační foto).

Článek

Fotografie účtenky se na sociálních sítích stala virální, informoval minulý týden server Independent. Vášnivou debatu strhla položka €20 x Servizio Torta, což by se dalo přeložit jako služba za dort. V přepočtu vyšla na takřka 500 korun, přestože hosté už tak utratili za pizzu, pivo, víno a vodu 121 eur, tedy skoro 3000 korun.

„Rodině v Itálii byl naúčtován poplatek 20 eur za to, že jim na 20 dílů rozkrájeli dort, který si sami koupili,“ uvádí se v tweetu. „Objednali si jídlo a pití v hodnotě 121 eur, a přesto museli zaplatit přirážku. Jestli tohle není nekalá praktika, pak nevím, co je,“ píše se ve zprávě.

Zatímco někteří uživatelé začali restauraci za postup kritizovat, jiní pro jednání personálu měli pochopení. Argumentovali tím, že zaměstnanci museli ve výsledku umýt 20 talířů navíc, nějaký čas zabralo také krájení a následné servírování.

Jde už o druhý případ v Itálii za poslední dva týdny, kdy se nějaká restaurace stala terčem kritiky kvůli příplatkům za rozkrájení pokrmu. U jezera Como jistý podnik naúčtoval zákazníkům dvě eura za přepůlení sendviče. Majitelka k tomu následně uvedla, že nic není zadarmo; argumentovala mimo jiné tím, že talíř navíc je třeba umýt.

Za rozpůlení sendviče naúčtovala restaurace v Itálii hostovi přirážku. Všechno něco stojí, tvrdí majitelka

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám