Hlavní obsah

Rekordní skluzavka i dráha na motokáry. Výletní loď nabídne několik unikátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned na několik unikátů chce cestující nalákat společnost Norwegian Cruise Line. Její nová výletní loď Norwegian Prima nabídne například světově první skluzavku s volným pádem na moři nebo největší dráhu pro motokáry mimo pevninu. Tím však výčet lákadel na obřím plavidle nekončí.

Foto: Profimedia.cz

Loď se při první plavbě vydá do norských fjordů (ilustrační foto).

Článek

Společnost uvedla, že zájem o plavbu je už od května velký. A v tu dobu ještě budoucí pasažéři neměli ani ponětí, co je na palubě vlastně čeká, píše server CNN.

Patrně největším lákadlem bude zmíněná dráha pro motokáry Prima Speedway — největší na moři a vůbec první třípatrová. Dlouhá je zhruba 420 metrů, nabídne hned 14 ostrých zatáček a v jednu chvíli pojme až 15 závodníků. Návštěvníci se zároveň budou moci kochat výhledem na oceán. Pokud to tedy při maximální rychlosti 50 kilometrů v hodině stihnou.

Nová největší výletní loď světa poprvé vyplula na moře

Cestování

Pro společnost jde už o několikátou závodní dráhu na výletní lodi. Tato je však zatím nejambicióznější.

Vypluje v létě

Tím však výčet atrakcí nekončí. Dalším unikátem na lodi bude desetipatrový suchý tobogán se strmým sešupem připomínajícím volný pád. Na moři půjde o rekordní skluzavku. Nezvykle rozlehlé má být i místní divadlo, které se může během pár chvil proměnit v noční klub ve stylu Las Vegas.

Kromě zábavních atrakcí má loď nabídnout také 13 různých druhů kabin, podle CNN je to vůbec největší výběr na výletním plavidle.

Na svou inaugurační plavbu se kolos měřící skoro 300 metrů na délku vydá příští léto. Z Amsterdamu zamíří do severní Evropy, konkrétně k norským fjordům nebo do Pobaltí.

Na výletní lodi se otevřela první horská dráha mimo pevninu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám