Hlavní obsah

Nová největší výletní loď světa poprvé vyplula na moře

Nová královna zaoceánských plaveb vyplula poprvé na moře. Výletní loď Wonder of the Seas, která je aktuálně největší na světě, krátce opustila francouzský přístav Saint-Nazaire, aby ji konstruktéři podrobili prvním testům. Oficiální panenská plavba čeká plovoucí kolos příští rok v březnu, kdy se z Floridy vydá do Karibiku.

Foto: Royal Caribbean

Výletní loď vypluje už v příštím roce.

Článek

Loď dlouhá 362 metrů během prvních čtyř dnů na moři zdolala asi 1550 námořních mil, což je kolem 2870 kilometrů, upřesňuje server Daily Mail. Cílem bylo vyzkoušet, zda je konstrukce odolná. Loď podstoupila asi čtyřicítku testů a množství inspekcí.

Na testech se podílelo asi 500 lidí, dokončení zkušební plavby symbolizuje pro největší výletní loď světa významný milník. Stejně tak pro společnost Royal Caribbean, která plavidlo vlastní — jde už o pátý přírůstek do třídy Oasis, kam se řadí i bývalé největší výletní lodě světa jako Harmony of the Seas či Symphony of the Seas.

Panenská plavba s prvními cestujícími čeká „zázrak moří“ v příštím roce, kdy se z floridského Fort Lauderdale vypraví nejprve do Karibiku, v květnu pak navštíví také Evropu. Během sedmi dní vezme pasažéry na cestu Středozemním mořem, z Barcelony a Říma na Mallorcu či italský ostrov Capri.

Pojme skoro sedm tisíc cestujících

Společnost Royal Caribbean slibuje rodinám i dalším cestujícím nové možnosti zábavy, mimo jiné nejvyšší skluzavku mimo pevninu nebo park se živými rostlinami.

„Množství rezervací na naše lodě, které se vracejí do Spojených států amerických i Evropy, je značné. Je pro nás povzbudivé, že je polovina naší flotily opět na cestách,” uvedl šéf společnosti Michael Bayley a doplnil, že se lidé mohou přichystat na nejnovější přírůstek. „Loď Wonder bude zářit jakožto nejnovější zázrak Karibiku a Středomoří,“ doplnil Bayley.

Obří plavidlo je dlouhé zmíněných 362 metrů, na šířku má 64 metrů. Pojme na 6988 pasažérů a 2300 členů posádky. Plout může rychlostí 22 uzlů, což je zhruba 40 kilometrů v hodině.

Na výletní lodi se otevřela první horská dráha mimo pevninu

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám