Hlavní obsah

Rekordní dubajská atrakce je už rok zavřená. Ke znovuotevření se neschyluje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měla to být další bombastická atrakce v portfoliu Dubaje. Vyhlídkové kolo Ain Dubai, vůbec nejvyšší na světě, je ale už rok zavřené a ke znovuotevření se zatím neschyluje. Podle serveru Luxury Launches se spekuluje o tom, že má atrakce potíže, dohady přiživuje i mlčení ze strany vedení. Odzvonilo snad rekordnímu kolu?

Foto: Profimedia.cz

Ain Dubai neboli dubajské oko je nejvyšším vyhlídkovým kolem na světě.

Článek

Kolo, které se otevřelo v říjnu 2021 a je dvakrát vyšší než slavné Londýnské oko, si mohli návštěvníci užít jen několik málo měsíců. Atrakce nabízející 48 kabin a schopná v jednu chvíli pojmout více než 1700 lidí, totiž už zhruba rok stojí. Důvod? Úpravy, které mají zážitek posunout o kus dál. Alespoň to v krátké zprávě tvrdí oficiální stránky atrakce.

„Ain Dubai zůstává až do odvolání zavřeno, protože nadále důsledně pracujeme na vylepšeních, které probíhaly v posledních měsících. Jakmile bude stanoveno datum znovuotevření, bude zveřejněno další oznámení,“ píše se na stránkách.

Možná porucha mechanismu

Mlžení však zavdalo podle Luxury Launches důvod ke spekulacím, jak je to s obřím kolem doopravdy. Řada místních se domnívá, že Ain Dubai má porušené základy a při jízdě se celá konstrukce měla třást. Hovoří se také o poruše mechanismu.

Bývalý šéf Londýnského oka, který pracoval také jako šéf provozu dubajského kola, v minulosti uvedl, že kolo má vydržet nějakých 60 let nebo 300 tisíc cyklů. Při stavbě byly navíc podniknuty kroky k prodloužení životnosti atrakce, které ji měly ochránit i před silným zemětřesením či bouřím s větrem o rychlosti až 160 kilometrů v hodině.

Kolo mělo být podle Luxury Launches jedním z nejbezpečnějších míst Dubaje. Prozatím podle serveru nezbývá než věřit prohlášení na webových stránkách a doufat, že se jedna z rekordních dubajských atrakcí skutečně znovu otevře.

Hala Dubai! Emirát chystá otevření unikátního fotbalového zábavního parku

Cestování

Dubajské muzeum budoucnosti zve na výlet do roku 2071

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám