Hlavní obsah

Hala Dubai! Emirát chystá otevření unikátního fotbalového zábavního parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zábavních parků je ve městě rekordů, Dubaji, už celkem přehršel. Přesto je ten, jehož brány se mají v tomto emirátu otevřít už zanedlouho, výjimečný. Nebude totiž lákat jen děti, ale primárně fanoušky kulatého nesmyslu a „bílého baletu“ především. Park bude totiž zaměřený na jeden z nejslavnějších fotbalových klubů na světě, Real Madrid.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Pohled do Dubai Parks and Resorts. Komplex zábavních parků by se měl nově dočkat zajímavého přírůstku.

Článek

O Dubaji se nejčastěji píše ve spojení s nejrůznějšími „NEJ“. Bohatý emirát však pozvolna buduje komplexy zábavních parků, které lákají stále širší škálu turistů. Když totiž přijde na výběr „výletu do tepla“, může jít o příjemnou přidanou hodnotu. A zejména pro mnoho mužů by mohl být zábavní park na téma slavného španělského fotbalového klubu pořádným lákadlem.

Přestože by měl park své brány v rámci obřího komplexu Dubai Parks and Resorts otevřít už zanedlouho, chybí zatím nějaké šťavnaté detaily, jaké atrakce by měl park čítat. Ze stránek komplexu se přitom zdá, že by se mohla jeho nová část otevřít už během října. Poněkud reálnějším horizontem se však v tuto chvíli jeví spíše konec tohoto roku, jak stálo v původních plánech z loňska. A název? Podle webu to vypadá na obligátní „Hala Madrid!“.

Proč zrovna Real Madrid? To, že jde o jeden z nejznámějších fotbalových klubů světa, je pouze část správné odpovědi. V uplynulých měsících totiž nabrala na intenzitě jednání mezi španělským fotbalovým klubem a Visit Dubai, tedy tamějším úřadem pro cestovní ruch a komerční marketing. Výsledkem byla dlouhodobá smlouva ohlášená ráno ve čtvrtek 5. října, která by měla tyto dva subjekty dlouhodobě propojit, aby si pomáhaly ve vzájemném růstu.

Indické téma ustoupilo fotbalu

Pro Dubaj to tak v nejbližší době bude znamenat právě otevření již zmíněného zábavního parku a trochu se dá tušit, že se v této destinaci Real Madrid objeví i na nějaké to soustředění či přátelské zápasy. A pro španělský fotbalový klub, jehož hráči nosí na hrudi reklamu aerolinek Emirates, je Dubaj celkem logickým dalším partnerem.

Foto: Visit Dubai

Real Madrid propojil síly s Dubají.

Komplex Dubai Parks and Resorts čítá několik zábavních parků včetně Legolandu, jeho vodního bratříčka či parku Motiongate zaměřeného na nejrůznější dětské pohádkové trháky. Čítal i zábavní park Bollywood zaměřený na indické hity, ale ten byl v dubnu tohoto roku permanentně uzavřen.

Reklama

Související témata:
Legoland
Dubai Parks and Resorts

Výběr článků

Načítám