Hlavní obsah

Řádila tam tuberkulóza, teď by se tam skvěle točily horory

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Staten Island Farm Colony je smutným mementem pochmurné a do značné míry temné minulosti, která toto místo provází. Pobořené budovy a ruiny se nachází uprostřed lesa zvaného Greembelt. Porost je zde tak hustý, že jsou budovy dobře patrné jen v období od listopadu do května, kdy nejsou stromy pokryté zeleným listovím.

BEZ KOMENTÁŘE: Při pohledu na Farm Colony běhá mráz po zádech

 
Článek

Posprejované zdi, rozpadlé zbytky nábytku a stísněná atmosféra. Těchto faktorů si všimnete takřka okamžitě poté, co vstoupíte do oblasti Farm Colony - bývalé chudinské čtvrti, kterou do 30. let 20. století obývali zejména postarší lidé.

Foto: Profimedia.cz

Procházky v noci by tu měly značně tajemný nádech...

Jednu dobu zde bydlelo až 2000 lidí. Číslo však klesalo poté, co v USA začal platit sociální zabezpečovací systém na federální úrovni.

Foto: Profimedia.cz

Málo kdo by tušil, že je na newyorském Staten Island něco podobného k vidění.

Ve dvacátých letech minulého století zde došlo k únosu a vraždě sedmiletého chlapce. Členové místní komunity uvedli, že v den zmizení dítěte viděli starého muže s malým chlapcem chodit po lese. A není to jediný mord, který se v oblasti odehrál. V oblasti totiž řádil v 70. letech také známý masový vrah dětí Andre Rand, který údajně žil v soustavě tunelů pod opuštěnými domy.

Foto: Profimedia.cz

Atmosféra uvnitř některých budov by se dala krájet...

Během celé své historie byla oblast Farm Colony úzce spojována se skupinami lidí, které mezi sebou společnost příliš nechtěla. V roce 1915 se místní administrativa spojila s blízkou nemocnicí Seaview Hospital, která byla založená zejména kvůli léčbě tuberkulózy, kterou mnoho lidí v oblasti trpělo. V šedesátých letech začal počet obyvatel této čtvrti výrazně klesat, až bylo místo v roce 1975 zcela uzavřeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám