Hlavní obsah

Proč si vzít do letadla s dětmi lepicí pásku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při přečtení titulku nepochybně napadl nejednoho rodiče způsob využití, který by byl v silném rozporu s právy dítěte a láskyplnou výchovou. Lepicí páska, konkrétně ta malířská, ale může podle kanadské blogerky notně zpříjemnit nejen let, ale i celou dovolenou s malým dítětem. Jak se dá využít ve prospěch batolete a potažmo i ostatních cestujících?

Foto: Profimedia.cz

Lepicí páska má být cestovní vychytávkou, která se rodičům malých dětí mnohonásobně vyplatí.

Článek

Asi každý, kdo někdy trávil delší časový úsek s malým dítětem, ví, jak nenechavé jsou jejich ručičky. To může způsobit problém kdekoli, ale na velmi omezeném prostoru v letadle se potenciální rozlévání, házení a rozbíjení hodí snad ještě méně než jindy.

Kanaďanka Nicola Knoxová, která je nejen matkou a blogerkou, ale i cestovatelkou, sdílela fígl, jenž může rodičům trávícím dovolenou s dětmi o něco usnadnit život. Konkrétně doporučuje malířskou pásku.

Hravé a funkční

„Přísahám vám, že je skvělá v letadle, ale i na dovolené,“ dušuje se Knoxová v instagramovém videu, jež zveřejnil Travel + Leisure. Můžete s ní označit dětské hrnečky, přilepit je ke sklápěcímu stolečku v letadle, stejně jako hračky, nebo pomocí ní vytvářet písmena, přidělat ubrousek jako bryndák či vytvořit most mezi stolečky pro hraní s malými auty. Možnosti jsou v podstatě neomezené.

Mezi deseti nejdražšími městy světa jsou i čtyři evropská

Cestování

Páska nejenže minimalizuje riziko rozlévání tekutin a neustálého padání věcí pod sedačky, ale hlavně děti zabaví značně nízkonákladovým způsobem, což je při dlouhých hodinách v letadle k nezaplacení.

Rodiče o něco větších dětí, na které už je malířská páska „krátká“, by mohli vyzkoušet alternativy jako třeba elektrikářskou, jež se vyznačuje větší lepivostí. Vhod by mohla přijít i oboustranně lepící varianta.

Bezpečnost především

Pásku lze navíc podle Knoxové využít i k rychlému zabezpečení zámků a zásuvek. V cílové destinaci pak dále k vytváření „silnic na podlaze“.

Většina sledujících jednoduchý a kreativní nápad chválila, našli se ale i komentující, kteří si stěžovali na zbytečné zvětšování množství odpadu v letadle a práci navíc pro palubní personál. Pokud ale budou rodiče jen trochu uznalí a pásku nenechají nalepenou všude kolem, malířská varianta je speciálně navržena tak, aby nepoškodila povrchy a šla snadno sundat bez jakýchkoli reziduí.

Svlékal se, házel jídlo a chtěl podpálit deku. Neukázněný cestující donutil piloty k předčasnému přistání

Cestování

Reklama

Související témata:
Cestování s dětmi

Výběr článků

Načítám