Hlavní obsah

Přímý let z Prahy do Bangkoku? V roce 2019 s nízkonákladovou AirAsia X

Od dubna 2019 dostane Praha přímé letecké spojení s Bangkokem. Linku bude provozovat thajská odnož malajsijských nízkonákladových aerolinií AirAsia X a kromě české metropole nabídne přímé spojení také s Vídní či Stockholmem. S odkazem na výkonného ředitele společnosti Tonyho Fernandese to uvedla agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Společnost AirAsia X si objednala stovku letounů typu Airbus A330. Fernandes řekl, že až v dubnu 2019 dorazí další dvě koupená letadla, zahájí thajská odnož aerolinek linky do třech zmíněných evropských metropolí. Vidí v nich totiž potenciál a možnost růstu, což není vůbec od věci — Thajsko patří mezi populární destinace Čechů.

AirAsia X, sesterská společnost aerolinek AirAsia, má v plánu restrukturalizovat společnost. Rozhodla se proto pro IPO, první veřejnou nabídku akcií.

V rámci procesu se chce zaměřit na země, v nichž by chtěla svou nabídkou linek dominovat. Mají to být zejména asijské státy jako Japonsko, Jižní Korea, Čína, Indie, ale také Austrálie, uvedl Fernandez. Dodal, že naopak plánuje rušit linky, na nichž nepociťuje žádný růst.

Reklama

Výběr článků

Načítám