Hlavní obsah

Přímořské letovisko v Anglii skoncovalo s půjčováním lehátek. Důvod je bizarní

Jihoanglické město Bournemouth v letošní sezoně nepůjčuje lidem lehátka. Důvodem ovšem není pandemie koronaviru a případné zamezení shlukování, ale obavy, že by lidé plážové lenošky použili jako zbraň. Podle radnice totiž k takovým případům nespolečenského chování loni došlo.

Foto: Profimedia.cz

Modrožlutá lehátka si turisté v Bournemouthu letos nepůjčí.

Článek

Turisté i místní si v Bournemouthu obvykle mohou půjčit až 3500 žlutomodrých pruhovaných lehátek, nikoli však letos. Když se místní členka městské rady Vikki Sladeová začala pídit po důvodu, byla velmi překvapená. Absence plážových lenošek totiž nesouvisí s koronavirem, jak původně myslela, uvádí server Independent.

„Odpověď, které se mi dostalo, nemá s covidem vůbec nic společného,“ uvedla. „Řekli mi, že s půjčováním se přestalo kvůli nespolečenskému chování v loňském roce, protože panovaly obavy o bezpečí personálu z důvodu použití lehátek jako zbraní,“ doplnila Sladeová s tím, že z takto hloupé výmluvy takřka oněměla.

Už nás s tím Drákulou neotravujte, žádá turisty kostel v Anglii

Koktejl

„Myslela jsem si, že jde o vtip a někdo udělal chybu. Kontaktovala jsem je třikrát, ale vždy jsem dostala stejnou odpověď,“ vysvětlila. „Nevybavuji si žádnou situaci, kdy by se lidé mlátili lehátky. A pokud by k takovému případu došlo, nezbavíte se přece lehátek, ale snažíte se zvýšit bezpečnost a posílíte policejní hlídky na pláži,” uvedla.

Město přišlo o množství peněz

Server Independent připomíná, že vloni se na promenádě v Bournemouthu skutečně strhlo několik rvaček, a to v době, kdy skončil lockdown. „Během plánování sezony jsme učinili rozhodnutí, že letos nebudeme půjčovat lehátka ani slunečníky. Blaho a bezpečnost našich zaměstnanců, obyvatel i návštěvníků jsou prioritou,“ uvedl za radnici mluvčí.

Podle vedení vnesla pandemie covidu do popředí řadu problémů, například přelidňování pláží a s tím spojené agresivnější chování návštěvníků. Radnice se proto rozhodla zareagovat tímto radikálním způsobem.

Kvůli stopce na půjčování lehátek přišel městský rozpočet o zhruba 200 tisíc liber, uvedla Sladeová (takřka šest milionů korun). Jedno lehátko v Bournemouthu pronajímají za 3,5 libry, tedy zhruba sto korun.

Ráno tu kokrhá kohout, varuje turisty před venkovskými zvuky španělská obec

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám