Hlavní obsah

Ráno tu kokrhá kohout, varuje turisty před venkovskými zvuky španělská obec

Turisté, kteří nezvládají zvuky venkova, by si měli zvolit jiné místo k dovolené. Takovou zprávu vyslala návštěvníkům španělská vesnice Ribadesella v regionu Asturie. Jde o reakci na několik výtek, kdy si lidé stěžovali například na kokrhání kohouta, které je brzo ráno vzbudilo, nebo na vyzvánějící kostelní zvony.

Foto: Profimedia.cz

Vesnice Ribadesella upozorňuje turisty na autentické venkovské zvuky.

Článek

Plakát, který vesnice zveřejnila, je součástí kampaně, jež má turisty upozornit na případné okolní zvuky a ruchy. „Máme tu kostelní zvony, které pravidelně vyzvánějí, kohouty, kteří brzo ráno kokrhají, a v okolí žijí stáda dobytka, která na sobě mají kravské zvonce, co také dělají hluk,“ vyjmenovává plakát množství autentických venkovských zvuků.

„Pokud nic z toho nezvládáte, asi jste na špatném místě,“ upozorňuje vesnice dále.

Inspirovala se ve Francii

Zpráva je reakcí na množící se stížností od turistů, kterým zvuky venkova nedaly spát. Jistá žena si podle serveru Independent například stěžovala, že ji brzo ráno vzbudil kohout, který asi třikrát nebo čtyřikrát zakokrhal. Uvedl to starosta Ramón Canal.

Další bizarní stížnosti se týkaly například hýkajících oslů nebo kravských exkrementů. „Uvědomte si, že mléko nevzniká v kartonových krabicích, ale je z krav, které musíte krmit a starat se o ně,“ uvedl starosta s tím, že je turisty navštěvující venkov třeba vzdělávat.

„Slyšet kohouta kokrhat v noci je normální,“ doplnil místostarosta Luis Sánchez pro místní list La Voz de Asturias. „Když navštívíte hotel na venkově, musíte si být vědomi, že jste na venkově a že takhle tu vypadá běžný život,“ vysvětlil.

Inspiraci pro kampaň načerpala vesnice Ribadesella od jihofrancouzské obce Saint-André-de-Valborgne, kde se před několika lety od turistů z měst hromadily obdobné bizarní stížnosti. Úřady v ulicích rovněž vyvěsily plakáty upozorňující na kostelní zvony, kravské zvonce nebo kokrhající kohouty.

Hlasité kokrhání už nevydržel a opeřence bez milosti zabil. Případ míří k soudu

Koktejl

Může se vám hodit na Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám