Hlavní obsah

Práce ji nebavila, tak začala cestovat v dodávce se psy

Pracovat od nevidím do nevidím se před pár lety Američance Sydney Ferbracheové zajedlo. Rozhodla se proto pro změnu. Dala výpověď, pořídila si dodávku, popadla dva psy a začala cestovat. Přiznává, že i takový životní styl má své nevýhody, rozhodnutí přesto ani trochu nelituje.

Foto: Profimedia.cz

Retrívr a čivava dělají ženě na cestě společnost.

Článek

Šestadvacetiletá Ferbracheová z amerického Indianapolis pracovala v event managementu pro hotel a restauraci. Často začínala v sedm hodin a končila o půlnoci, mezitím se ještě snažila dodělat si vysokou školu. Náročný život a absence jakéhokoli volného času ji brzy přestala vyhovovat a rozhodla se proto pro změnu, uvádí server Daily Mail.

„I když jsem některé věci milovala, byla jsem neustále unavená. Dodělávala jsem si diplom a musela jsem začít studovat online, abych zvládala i pracovat. Měla jsem pocit, že takhle by život vypadat neměl,“ uvedla pro Jam Press s tím, že vybrala všechny své životní úspory a pořídila si dodávku na cestování.

Mladou Češku odřízla pandemie od životní lásky. Shledala se s ní po 10 měsících

Cestování

„Byla jsem vyčerpaná a velmi nešťastná,“ přiznala. Poté, co diplom nakonec získala, věděla, že jde o moment, kdy si může vybrat svůj další krok. „Chtěla jsem cestoval, dodávka mi proto dávala smysl,“ doplnila.

Změnil se jí celý život

V červnu 2018 si Ferbracheová za 24 tisíc dolarů (přes půl milionu korun) vozidlo koupila a začala ho měnit ve svůj vysněný domov. S pomocí svého otce a přátel se jí dodávku podařilo vybavit elektřinou, topením i tekoucí vodou. Nomádský život na kolech tak mohl začít.

Foto: Profimedia.cz

Místa není v dodávce nazbyt.

„Myslím, že nejlepší na celé renovaci bylo, jak se všechno pomalu blíží ke konci. Tahle dodávka je můj nejútulnější domov,“ uvedla s tím, že si na cesty přibrala také dva psí parťáky, aby měla zážitky s kým sdílet. „Díky téhle dodávce se změnil celý můj život, vděčím jí za nejlepší dobrodružství, která mohu podniknout,“ míní žena.

Ferbracheová od roku 2018 projela velkou část Spojených států amerických, Kanady či Mexika. Přiznává, že život v dodávce je občas složitý, hlavně kvůli nedostatku místa, které nezabírá jen ona sama, ale také její psí společníci.

„Čivava moc místa nezabere, ale zlatý retrívr ho naopak zabere docela dost. Nevím, jak je to možné, protože není zase tak velký, ale asi se zkrátka roztahuje,“ konstatuje s úsměvem. „Říkám si proto, že žiju venku, ne v dodávce — v té jen spím,“ uvedla žena. Vysvětlila, že její mazlíčci ji udržují také při smyslech.

Foto: Profimedia.cz

O pitoreskní výhledy není z pojízdného domova nouze.

Co se týče práce, tu zvládá Ferbracheová na dálku. Stará se o sociální média, má svůj vlastní podcast, značku kávy a také blog, kde sdílí své zkušenosti a zážitky ze života v dodávce. „Tenhle život mě coby svobodnou ženu hodně naučil, nejen o mě, ale i o tom, co hledám v partnerovi,“ dodala.

Návrat k ordinérnímu životu zatím žena neplánuje, zároveň ale nevylučuje, že jednou zase začne žít jako většina ostatních. Pokud bude v budoucnu potřebovat klasickou práci, tak tuto skutečnost podle svých slov přijme. „Jsem si celkem jistá, že se práci od devíti do pěti vyhnu navždy, ale kdo ví?“ uzavřela.

Palác na kolejích. Takhle by mohl vypadat luxusní vlak pro boháče

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám