Hlavní obsah

Podvedl ji na Airbnb. Žena ho vypátrala a chtěla ho napráskat rodičům

Že se podvádění nevyplácí, zjistil jeden z uživatelů ubytovací platformy Airbnb. Ten totiž coby hostitel poskytl své nájemkyni lživé informace, ženě se však podařilo zjistit jeho osobní údaje. Podvodníka konfrontovala a pohrozila mu, že pokud jí nevrátí peníze, naplánuje si dostaveníčko s jeho rodiči.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Žena známá pouze jako Olivia se o negativní zkušenost podělila prostřednictvím sociální sítě TikTok. Ve videu vysvětlila, že si rezervovala na Airbnb ubytování v Jacksonvillu na Floridě, až na místě pak zjistila, že prostory už nejsou volné k pronájmu. Před příjezdem přitom nic nenaznačovalo, že by se mělo jednat o podvod, informuje server Independent. Podle návštěvnice měl hostitel na ubytovací platformě skvělé hodnocení.

Jak se však termín ubytování blížil, začala být Olivia podezřívavá. „Hostitel nám poslal dva rozdílné vstupní kódy na dveře a pak prostě přestal odpovídat na všechny naše dotazy, jako kde se dá zaparkovat, jak se dostaneme do budovy… Prostě se vypařil,“ uvedla žena.

Když se svým doprovodem dorazila do ubytování, ani jeden ze zaslaných vstupních kódů nefungoval. Olivia se s přáteli snažila hostiteli dovolat, avšak marně. Sousedé skupinu následně informovali, že se o den dříve stejná situace přihodila jiným návštěvníkům.

@livvoogus

#stitch with @fuckairbnb PART 2 MR TYLER 😭 #airbnbhost #funny #storytime

♬ original sound - olivia

Dostala refundaci

Jelikož v okolí nebyly volné žádné další krátkodobé pronájmy, rozhodla se Olivia zapátrat na internetu a najít hostitelovy osobní informace. Záhy zjistila jeho celé jméno, datum narození i adresu jeho rodičů. Hostiteli proto zaslala zprávu, jestli chce, aby se potkala s jeho rodiči u nich doma. Podvodník se vzápětí ozval.

„Vaše jméno je v kódu na wi-fi, pane Tylere, narozený v roce 1996. Nemáte žádné Airbnb, protože vás vystěhovali. A vy nám buď pošlete zpátky tisíc dolarů, nebo uspořádám přespání u vašich rodičů,“ řekla žena hostiteli ve videu zveřejněném na TikToku.

Olivii se nakonec podařilo celou záležitost vyřešit prostřednictvím zákaznické podpory, Airbnb jí poskytlo refundaci a zaplatilo i část ceny hotelu, který si přátelé nakonec našli. Podle ženy měla společnost uhradit za pokoj plnou částku, sledující na TikToku Olivii vyzvali, aby účet zaslala podvodníkovým rodičům.

Turistky zaplatily přes 77 tisíc korun za ubytování. Čekalo na ně nemilé překvapení

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám