Hlavní obsah

Po kuriózním zranění stevarda následoval chirurgický zákrok přímo ve vzduchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Prosíme cestující o pozornost, je na palubě letadla přítomen lékař či zdravotní sestra?“ Něco takového mohlo zaznít 5. března na letu aerolinek Thai Air. Lékařský zákrok během něj nepotřeboval žádný z pasažérů, ale stevard, který se zranil na hlavě poté, co jej překvapila zátka vyskočivší z lahve alkoholu.

Stevard si v letadle rozbil hlavu, lékařka z řad cestujících mu ji přímo na palubě zašilaVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Tržnou ránu si stevard způsobil na palubě Boeingu 777, který byl tou dobou na cestě z thajského Bangkoku na londýnské letiště Heathrow, informovala agentura Reuters.

Supakit Promthep utrpěl zranění během výkonu svých povinností stevarda, konkrétně otevírání lahve alkoholu. Podle pasažéra Arkarina Matthewa Hongdokmaie se Promthep lekl, když z lahve vyletěl korek, nešťastně cuknul hlavou a roztrhl si ji při nárazu.

Lékařský zásah ve vzduchu

Posádka letadla nezáviděníhodnou situaci promptně řešila a prostřednictvím oznámení požádala o pomoc doktory a sestry z řad cestujících.

Naštěstí pro stevarda se dostavily dvě ženy, které se o zranění profesionálně postaraly ještě ve vzduchu. Sestřička držela světlo, zatímco doktorka vystřihla chirurgický výkon v deseti tisících metrů nad zemí a ránu sešila.

„Dostal anestetikum, které mu pomohlo s bolestí během šití,“ dodal k incidentu Hongdokmai. Alkohol v letadle zjevně není zcela bez rizika, ani když není ve hře jeho konzumace.

Prostřední sedačka v economy, nebo vlastní místo v business class? Naivní žena spolupasažéra zaskočila

Cestování

Thajský pilot odrodil dítě během letu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám