Hlavní obsah

Po 16 hodinách letu přistáli na stejném letišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříliš příjemné chvíle zažili v pátek cestující na palubě letadla společnosti Air New Zealand mířícího z Aucklandu do New Yorku. Letoun novozélandské aerolinky byl z důvodu požáru a výpadku elektřiny na jednom z terminálů na americkém Mezinárodním letišti Johna F. Kennedyho po osmi hodinách letu odkloněn a nucen se vrátit zpět na místo, odkud vzlétl, píše server deníku The New Zealand Herald.

Foto: Reuters

Airbus A320 společnosti Air New Zealand, ilustrační foto

Článek

Podle zmíněného novozélandského deníku bylo letadlo společnosti Air New Zealand ve dvou třetinách cesty přes Tichý oceán, když piloti dostali hlášení o problémech na newyorském letišti.

V Terminálu 1 na Mezinárodním letišti Johna F. Kennedyho mělo dojít k požáru, jenž vedl k výpadku elektřiny a následnému uzavření celého terminálu.

Letadlo se tak po osmi hodinách letu ve vzduchu otočilo, aby po dalších osmi hodinách přistálo opět v největším novozélandském městě, kde svoji cestu začalo.

„V případě odklonění letu na jiné letiště v USA by letadlo muselo zůstat na zemi několik dní, což by ovlivnilo řadu dalších pravidelných linek a zákazníků,“ vysvětlila důvod navrácení letadla do Aucklandu mluvčí novozélandské aerolinky a doplnila, že cestujícím bude nabídnuta nejbližší možná náhradní doprava.

Letecká společnost se cestujícím za vzniklé nepříjemnosti omluvila a uvedla, že je vděčná za jejich pochopení a trpělivost.

Máte stupidní ksicht, měla říct letuška cestující. Poté ji i s manželem vykázala z letadla

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám