Hlavní obsah

Máte stupidní ksicht, měla říct letuška cestující. Poté ji i s manželem vykázala z letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Verbální napadání i nemístné vyloučení z přepravy. To musel podle svých slov snést manželský pár cestující s americkou společností Delta Air Lines. Problém nastal ve chvíli, kdy chtěli pasažéři uložit zavazadla do přihrádky v první třídě, protože jinde nebylo místo. Jedna z letušek měla na pasažérku reagovat slovy, že má stupidní ksicht.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo už loni v listopadu při cestě z Orlanda do New Yorku, média o něm informovala až v minulém týdnu. K prvotní neshodě s posádkou došlo podle manželů Thomase a Jen Toddových ve chvíli, kdy se rozhodli svá příruční zavazadla kvůli nedostatku místa uložit v přihrádkách v první třídě, přestože tam nebyli usazeni.

„Tahle letuška, která byla zcela mimo kontrolu, nás slovně napadla, vyhrožovala nám a nakonec nás nechala mylně vykázat z letadla,“ napsal Todd na Twitteru. Členka personálu byla na pasažérovu ženu údajně sprostá, když řekla, že má stupidní ksicht.

„Mám vás na videu, jak mojí ženě říkáte, že má stupidní ksicht,“ měl sdělil Todd letušce, která však reagovala slovy, že ji to nezajímá. „Nedělejte to, jinak tohle letadlo nechám otočit a vyprovodím vás,“ řekla členka posádky později.

Na kompenzaci stále čekají

Pasažéři byli nakonec z přepravy skutečně vykázáni a od té doby se snaží z aerolinek vymoct kompenzaci za tuto nepříjemnost. „V Deltě nás požádali, abychom stáhli všechna videa, aby se o nás mohli postarat,“ cituje Todda server Independent. „Udělali jsme vše, co po nás chtěli. Jediného, čeho jsme dosáhli, je poděkování za naši trpělivost,“ doplnil muž.

Společnost Delta Air Lines na tento konkrétní případ nijak nereagovala. Mluvčí pouze obecně uvedl, že během letu došlo ke krátkému zpoždění, protože bylo nutno ještě před cestou vysadit některé cestující. Později jim bylo nabídnuto místo na náhradním letu.

Cestující s rakovinou vykázali z letadla. Nezvládla uložit zavazadlo do přihrádky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám