Hlavní obsah

Pes i kočka na palubě za desetitisíce, sokoli zdarma, uvedly arabské aerolinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecká společnost Etihad razantně zvýšila poplatky za domácí mazlíčky na palubě. Za psa či kočku pasažéři místo 200 dolarů (5000 korun) zaplatí 1500 dolarů (37 tisíc). Výjimkou jsou sokoli, kteří budou nadále zdarma. Tito dravci jsou totiž symbolem Spojených arabských emirátů, kde aerolinky také sídlí, píše Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nová pravidla pro převoz mazlíčků na palubě platí od 15. října a vztahují se na všechny kočky i psy, s výjimkou asistenčních.

Zdražení se však netýká zmíněných majitelů sokolů; ptáci budou i nadále cestovat na palubě zdarma. Ve třídě economy bude bezplatně povolen jeden sokol, v byznys třídě dva. Aerolinky nicméně poznamenávají, že za případnou klec bude účtován poplatek 500 dolarů (12 500 korun).

Sokoli jsou podle Independentu velmi důležitou součástí kultury ve Spojených arabských emirátech, používali se už před stovkami let. Dodnes je řada místních vlastní a mnohdy je přepravuje mezi zeměmi.

V letadle ji posadili mezi dva obézní pasažéry. Teď za to dostala kompenzaci

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám