Hlavní obsah

Paříž z ptačí perspektivy. Virtuální prohlídky umožňují proletět městem na jetpacku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Způsobů, jak si prohlédnout Paříž, je několik - pěšky, z paluby lodi, ale nově i za pomoci virtuální reality. Prohlídky společnosti FlyView Paris odstartovaly na konci března a zájemcům umožňují spatřit francouzskou metropoli ze vzduchu. Účastníci při tom mají pocit, že se vznášejí na jetpacku, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Flyview nabízí letecký pohled na Paříž ve virtuální realitěVideo: Reuters

 
Článek

Prohlídka začíná stylově — hosté jsou uvítání v lobby, které připomíná letištní terminál. Najdou v něm odbavovací přepážky a obrazovky oznamující nadcházející lety. Posléze jsou vyzváni, aby vyšplhali na zařízení, které imituje jetpack, nasadí si brýle pro virtuální realitu a mohou si vychutnat neobvyklý pohled na francouzské hlavní město.

Celé zařízení navíc synchronizuje pohled s pohyby jetpacku, proto vzlet, zatáčení nebo přistávání působí, jako by lidé skutečně nad Paříží letěli. Při neobvyklé cestě se podívají na desítku městských dominant od náměstí Place de la Concorde přes Eiffelovu věž až po Vítězný oblouk nebo bulvár Champs-Elysées. Let končí pohledem na katedrálu Notre Dame.

Zhruba 20 památek bylo natočeno dronem vybaveným sedmi kamerami, které pomohly prohloubit autentický zážitek. „Nejtěžší bylo asi sehnat povolení, abychom mohli pařížské památky dronem natočit,“ tvrdí Arnaud Houette, který projekt před třemi roky zakládal. Vstupenka na virtuální prohlídku stojí 15 eur, v přepočtu necelých 380 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám