Hlavní obsah

Opilý Rus upadl na letištním zavazadlovém pásu. Přijel po něm přímo k ostraze

Letiště může být občas jako bludiště. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil Rus, který se značně posilněn alkoholem ztratil na moskevském letišti Šeremeťjevo. Při cestě k odletové bráně si pravděpodobně spletl zavazadlový pás s travelátorem, upadl na něm, ztratil botu, a nakonec dojel přímo k ostraze.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K úsměvnému incidentu došlo 28. července a zachytily ho bezpečnostní kamery monitorující zavazadlové pásy. Podle záběrů jde nicméně o technické zázemí letiště, kam se běžně cestující nedostanou.

Neznámý muž se s příručním zavazadlem prodral na pás, pravděpodobně v domnění, že jde o takzvaný travelátor, posuvný chodník podobný eskalátorům, uvádí server Daily Star. Jelikož se ale vydal v protisměru, brzy na pásu spadl. Snažil se přidržet za zábradlí, za to se mu ale zachytil jen batoh. V zoufalé snaze zavazadlo nepustit přišel muž ještě o botu.

Cestujícímu se nakonec podařilo batoh uvolnit, to už se ale vezl na pásu dál. Nakonec dojel až ke členům letištní ostrahy do míst, kde se zavazadla skenují. Příslušníci bezpečnosti ho bryskně zadrželi.

„Obdrželi jsme zprávu o muži, který 28. července dorazil do třídicí místnosti Terminálu D na letišti Šeremeťjevo na pásu,“ potvrdil mluvčí ruského ministerstva vnitra. Jméno cestujícího zůstalo nezveřejněno, šlo však o obyvatele města Jalta na Krymu, jenž se narodil v roce 1994. Podle mluvčího čelí obvinění z porušení bezpečnostních pravidel letiště.

Muž osahával letušky a praštil stevarda. Ten ho přilepil k sedadlu izolepou

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám