Hlavní obsah

Obyčejný dům v Americe se stal turistickou atrakcí. Může za to balvan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Býval to obyčejný rodinný dům v americkém státu Wisconsin. Když do něj však v roce 1995 vrazil kus utržené skály, která dodnes dotváří jeho podobu, stala se z domu nevšední turistická atrakce. Aktuálně je však nemovitost přístupná pouze zvenčí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K vytvoření nevšedního taháku, který se nachází ve Fountain City, přispěl utržený balvan, který se skutálel z kopce a plnou silou narazil do zdi, přičemž se zastavil těsně před ložnicí, uvádí server Daily Mail.

Nikomu se nic nestalo, ale pro obyvatele to byl pořádný šok. Očitý svědek místním novinám řekl, že slyšel rámus, který mu připomínal jedoucí vlak. A pak balvan vrazil do domu. Majitelé, kterými v té době byli Maxine a Dwight Andersonovi, byli tak vyděšení, že se záhy z domu odstěhovali a prodali ho.

Nemovitost koupili John a Frances Burtovi, kteří se rozhodli balvan neodstranit, ale zachovat ho jako součást fasády. A dům otevřeli ho jako turistickou atrakci. Nazvali ji velmi trefně, a to Rock in the House neboli Skála v domě.

Původně mohli zvídaví návštěvníci i dovnitř, ale během pandemie se atrakce uzavřela a kvůli vandalům se zřejmě ani v blízké době neotevře. Turisté si však dům mohou stále prohlédnout zvenčí, kde si pohled na obří balvan užijí stejně nejlépe.

Vstup do známého národního parku bude kvůli davům vázán na čas

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám