Hlavní obsah

Noc v opeře. Pařížský koncertní dům láká na unikátní přespání

Noc ve stylu Fantoma opery. To zájemcům nabídne pařížský koncertní dům Palais Garnier, kde se jedna z lóží dočasně promění v pokoj se skvělým výhledem do hlediště a na jeviště. Půjde o jednorázový zážitek, který bude k dispozici skrze ubytovací platformu Airbnb za pouhých 37 eur (878 korun). Na všechny se samozřejmě nedostane.

Zájemci mohou strávit noc v pařížské opeřeVideo: Reuters

 
Článek

Přenocování se ponese ve stylu zmíněného Fantoma opery, novely Gastona Lerouxe a stejnojmenné muzikálové adaptace Andrewa Lloyda Webbera. „Myšlenkou je povzbudit lidi, aby cestovali a snili, aby v nich cestování vzbudilo množství emocí,“ popsal zážitek pro agenturu Reuters šéf Airbnb pro Evropu, Střední východ a Afriku Emmanuel Marill.

V Paříži půjde o další unikátní lokalitu pro přespání za poslední roky. „Před pár lety jsme začali s katakombami, pařížským akváriem, v roce 2019 jsme měli Louvre. Jeden pár strávil noc pod jeho pyramidou,“ vyjmenoval Marill některá z míst. Operní dům Palais Garnier je podle něj zatím asi nejhezčí.

„Je to trochu fantazie,“ uvedla prapravnučka Gastona Lerouxe, který děj své novely zasadil právě do Palais Garnier. Autora inspirovaly tajemné zvuky, které se linuly během prvních představení z podzemí, ale rovněž nikdy neobjasněná nehoda, kdy pád lustru zabil 56letou domovnici.

Přespání se uskuteční 1. března za zmiňovaných 37 eur, zúčastnit se ho budou moci ti, kteří si pobyt rezervují jako první.

Největší divadlo v Evropě

Operní dům Palais Garnier vznikl na popud Napoleona III., stavba nese jméno po architektu Charlesi Garnierovi. Rozlohou jde o největší divadlo v Evropě, ačkoli třeba milánská La Scala či Vídeňská státní opera mají více míst k sezení. Budova vyniká bohatě zdobeným interiérem, například velkým mramorovým schodištěm či pozlaceným foyer.

Restaurace na Eiffelovce chce bojovat s klimatickou krizí. Mění přístup k jídlu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám