Hlavní obsah

Kdo si hraje, nezlobí – zábavní a tematické parky v Německu

Novinky, E.H., Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo je plné zajímavých míst. K těm bezesporu patří i nespočet zábavních parků, které svými atrakcemi potěší děti, rodiče i odrostlejší návštěvníky. Kromě toho na vás v Německu čeká také mnoho interaktivních světů, zoologických a zvířecích parků, akvaparků a zážitkových světů. Těšit se můžete na chvíle plné dobrodružství, vzrušení, adrenalinu a nevšedních zážitků.

Foto: Europa-Park

Zábavní park Europa-Park u Rustu

Článek

Zábavní a tematické parky stokrát jinak

Europa-Park

V loňském roce se v žebříčku top 100 atraktivit zahraničních návštěvníků v Německu umístil na prvním místě zábavní park Europa Park, a ne náhodou.  Jako jediný ze zábavních parků je totiž otevřen i v zimě, a co víc, je zároveň největším zábavním parkem v Německu. Nachází se v bádenském Rustu, a pokud se sem vypravíte, nezapomeňte se zastavit ve Stuttgartu, kde mimo jiné můžete navštívit i muzea automobilů – Porsche a Mercedes Benz.

Foto: Porsche Museum

Muzeum Porsche ve Stuttgartu

Park se rozprostírá na ploše 90 hektarů a nabízí jak pouťové atrakce, tak i tematické oblasti, show a další zajímavé programy, představení a programy speciálně pro děti, lední revue a varieté.

Foto: Europa-Park

Vodní atrakce v Europa-Parku

O zábavu a potřebnou dávku vzrušení se postará celá řada různých horských drah. Ať už je to „Silver Star“, úchvatná, již z dálky viditelná největší horská dráha Evropy, nebo gigantická dřevěná horská dráha „Wodan-Timburcoaster“, dosahující rychlosti přes 100 km/h, či divoká řeka, vodní nebo loopingová horská dráha. O nic méně vzrušující to není ani na leteckém simulátoru, ve 4D kině a na mnoha dalších zážitkových atrakcích. Na návštěvníky čekají také zajímavé gastronomické zážitky.

Pokud byste nezvládli všechny atrakce, které vás zajímají, projít během jednoho dne, nezoufejte. Park nabízí i různá ubytovací zařízení – klasické hotely, tematické penziony nebo kemp ve stylu Divokého západu.

Tip: otevřeno celoročně, bezbariérový přístup, možnost zapůjčení invalidního vozíku (rezervace předem)

Skyline-Park

Skyline-Park – park ležící před německými Alpami v krásné přírodě se nachází přímo u dálnice A96 u bavorského městečka Bad Wörishofen. Na téměř dvaceti hektrech se nachází na 60 atrakcí, které potěší malé i velké návštěvníky. Neobyčejnou zábavu nabízí obří raftingová atrakce „Sky Rafting“, která je zároveň hlavním lákadlem parku. Divoké peřeje a prudký spád dodávají kulatým člunům tu správnou rychlost, a zaručují tak pořádnou porci vodní zábavy. Osvěžení na vás čeká také při jízdě na divoké vodě a v bazénu s nejrůznějšími skluzavkami. Největší autodrom v Německu a 700 metrů dlouhá bobová dráha naproti tomu slibují poněkud razantnější zábavu.

Foto: Skyline Park

Zábavní park Skyline

Většina atrakcí je ale koncipována tak, aby vyhovovala potřebám rodin s dětmi, návštěvu těchto atrakcí si tak může užít rodina společně – kontaktní zoo, šlapadla, rytířský zámek, mini vláček, staveniště – to vše je zde připraveno pro vaše děti.

„Sky Wheel“, nejvyšší loopingová horská dráha na světě, nabízí na poměrně krátké dráze hned dva loopingy. Nechat se doslova vystřelit 90 metrů vysoko do oblak katapultem Sky Shot, vířit vzduchem na otáčejícím se rameni Sky Circle rychlostí 120 km/h, nebo letět střemhlav vstříc Zemi na atrakci Sky Jet – to není nic pro slabší povahy.

Tip: otevřeno od března do začátku listopadu, bezbariérový přístup

Belantis

Zábavní park, který byl otevřen v roce 2003, je největším svého druhu ve východním Německu. Pro české turisty je navíc bezproblémově dostupný, nachází se totiž jen deset kilometrů jižně od Lipska.

Foto: Belantis

Zábavní park Belantis u Lipska

Belantis nabízí na 60 atrakcí různého druhu – horské dráhy, vodní atrakce, tematické světy… Vybere si milovník adrenalinu i pohodář. Největší adrenalin nabízí horská dráha Huracan s pětinásobným loopingem, patří dokonce k deseti nejstrmějším na světě. V nabídce jsou i jízdy na segwey, čtyřkolce a pouštní rallye, která je určena malým závodníkům.

Kromě toho se zde konají i zajímavé akce, mezi ty nejoblíbenější patří např. hallooweenský program.

Tip: otevřeno od dubna do listopadu, po cestě doporučujeme zastávku v Lipsku, navštívit můžete jedinečnou Lipskou ZOO, kde na vás čeká i tropický les Gonwanaland, nebo se vydat na nákupy – originální kousky zde totiž pořídíte za výhodné ceny

Zážitkové světy

Dinopark v Budyšíně

Tento tematický svět nacházející se nedaleko saského Budyšína a Drážďan nabízí dobrodružství a zábavu pro celou rodinu. Kromě zábavního parku s autentickými modely pravěkých dinosaurů je tady ještě bludiště a park miniatur.

Foto: Surierpark

Dinopark u Budyšína

Dinopark je jedinečný tím, že se zde nachází více než dvě stovky pravěkých obrů, kteří dosahují výšky až 30 metrů. Celkovou atmosféru dokreslují zvukové, pachové, pohybové (otřesy země) a další efekty. Pro děti je připravena i „liánová džungle“, kde mohou vylepšit své lezecké dovednosti a vyblbnout se na skluzavkách. Děti si mohou na vlastní kůži vyzkoušet i práci archeologa nebo se třeba vydat na virtuální cestu do minulosti a středu Země.

Tip: otevřeno od března do začátku listopadu, omezeně bezbariérové, vhodné pro děti od tří let

Svět miniatur v Hamburku

Kouzelný svět miniatur v hamburské přístavní čtvrti Speicherstadt je superlativem sám o sobě. Největší model železnice na světě pošle návštěvníky na cestu zeměmi a kontinenty, věrnými reprodukcemi krajin a světy fantazie.

Foto: Miniatur Wunderland Hamburg

Kouzelný svět miniatur v Hamburku

Kouzelný svět miniatur – největší model železnice na světě: klimatizovaná výstavní plocha o rozloze 1300 čtverečních metrů, okolo 215 tisíc figurek, trefně zasazených do scény a obývajících sedm různých krajin, přes tisíc vlaků a přibližně 13 tisíc metrů kolejí, přes 335 tisíc světel, každých 15 minut simulace dne a noci, téměř 10 tisíc jedoucích aut, simulace letu, to vše řízeno pomocí více než 45 počítačů. Několik vyhlídkových bodů nabízí znovu a znovu úchvatné pohledy na celý komplex.

Tip: otevřeno celoročně, bezbariérový přístup, doporučení: lístky pro vaši návštěvu doporučujeme předem objednat

Zábavní park Galaxy v lázních Therme Erding

Nedaleko Mnichova se nacházejí skvělé lázně Therme Erding, které lákají k návštěvě i díky svému zábavnímu parku Galaxy. Na všechny návštěvníky čeká nezapomenutelný zážitek – termální lázně, saunový svět a ráj skluzavek.  Kromě toho jsou zde relaxační oázy a různé sportovní a zábavní atrakce. Chybět nesmí ani hřiště na plážový volejbal, stolní tenis, dětská hřiště a animační programy.

Foto: Galaxy, Therme Erding

Zábavní park Galaxy

K dispozici jsou také dvě letní venkovní skluzavky. V samotném srdci skluzavek parku GALAXY Therme Erding se nachází celkem dvacet skluzavek o celkové délce 1700 metrů, které jsou rozděleny do tří úrovní podle obtížnosti na rodinné, akční a extrémní. Slibují dobrodružství a akci a také celou řadu úžasných efektů.

Tip: Navštivte Mnichov a vydejte se třeba na návštěvu BMW muzea, kde si mohou všichni milovníci aut prohlédnout své favority z bezprostřední blízkosti, dámy ocení nákupní zóny v centru města.

Lipská ZOO

Lipská ZOO, stará přes 120 let, s četnými historickými stavbami je jednou z nejtradičnějších, nejrenomovanějších a nejmodernějších v Německu. Poskytuje přístřeší mnoha vzácným živočišným druhům, jakými jsou tuleň bajkalský, kabar nebo okapi. Fantastický pohled na podvodní svět a jeho exotické obyvatele nabízí více než sto let staré panoramatické akvárium, terárium a kruhová nádrž pro žraloky.

Foto: Leipziger ZOO Garten

Lipská ZOO

Tropický zážitkový svět Gondwanaland je skutečnou bombou. V areálu o rozloze téměř 17 tisíc čtverečních metrů, výšce zhruba 34 metrů, s teplotou 26 °C a vlhkostí vzduchu 65 procent, 40 exotickými živočišnými druhy a přibližně 500 různými rostlinnými druhy a dřevinami ucítíte nefalšovaný tropický deštný prales Afriky, Asie a Jižní Ameriky všemi smysly.

Tip: otevřeno celoročně, v nabídce jsou i večerní prohlídky, bezbariérový přístup, možnost bezplatného zapůjčení invalidního vozíku (rezervace předem)

Vznášejte se na vzdušném víru

V indolovém skydivingovém centru v Bottropu si můžete splnit svůj sen o létání.  Jedná se totiž o jediný profesionální skydivingový simulátor v Německu, vyzkoušet si ho mohou profesionálové i začátečníci. O ty se zde stará profesionální tým instruktorů. Vzduch zde proudí rychlostí až 286 km/hod. v rouře vysoké 17 metrů a široké 4,3 metry – díky tomu mohou návštěvníci zažít bezpečně, pohodlně, ale zábavně pocit volného pádu. Pokud budete chtít vzpomínat, můžete si svůj let nechat natočit na DVD.

Foto: T. Seifinger

Sen o létání se stává skutečností

Tip: atrakci mohou vyzkoušet i děti (od 4 let), zajímavým výletním cílem nedaleko Bottropu je třeba město Essen

Tropical Islands – ráj nedaleko Berlína

Tropický svět nedaleko Berlína se těší na vaši návštěvu po celý rok – teplota je stále okolo 26 stupňů. Vychutnat si můžete tematické světy, umělé vlny, sauny, tobogány, písečné pláže a ještě mnohem víc. Každý večer se zde konají show a různé akce. Osvěžit se a nabrat síly můžete v některé ze zdejších restaurací, a pokud byste měli pocit, že jednodenní návštěva nestačí, tak se můžete ubytovat přímo v hale – ve stanovém městečku, bungalovech a chatkách nebo na samostatných hotelových pokojích.

Foto: Tropical Islands

Tropický ráj u Berlína

Tip: Vydejte se z Tropical Islands objevovat braniborskou krajinu, třeba Sprévský les nebo Lužická jezera, případně se vydejte na výlet do Postupimi či Berlína

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám