Hlavní obsah

Přijeďte a my vám zaplatíme polovinu nákladů, mělo lákat Japonsko. Realita je ale trochu jiná

Novinky, mšv

Ve světových médiích se objevila zpráva, že japonská vláda plánuje přilákat turisty do země ambiciózním způsobem. Měla jim chtít hradit polovinu cestovních nákladů. Server Independent ale s odkazem na Japan Tourism Agency napsal, že nic takového v plánu není. Kampaň, o které vláda jedná, se má týkat výhradně domácích turistů a být podstatně umírněnější.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Dřívější zprávy, zveřejněné například serverem Daily Mail, uváděly, že plánovaná kampaň by měla do země nalákat turisty, kteří jsou potřeba po koronavirové krizi k nastartování ekonomiky. Návštěvníci by měli hrazenou polovinu nákladů, zřejmě za ubytování či dopravu. Plán se měl rozjet začátkem července.

Organizace Japan Tourism Agency uvedla zprávy na pravou míru a vyvrátila, že by vláda skutečně plánovala hradit cizincům polovinu jejich cestovních výdajů.

Tisíc chutí Japonska

Cestování

O obdobné kampani se sice jedná, nicméně má být zacílena výhradně na domácí trh a turistům by se přispívalo jen na část jejich nákladů. „Kampaň Go to Travel zaštítěná japonskou vládou a japonským turistickým úřadem je zaměřena na revitalizaci domácího cestovního ruchu,“ vysvětlil mluvčí oficiální turistické organizace JNTO.

„Se zrušením nouzového stavu a klesajícím počtem nově nakažených chce Japonsko zajistit bezpečnost a hygienu a zároveň nalákat obyvatele, aby si opět vychutnali vše, co jim jejich nádherná země nabízí. To znamená, že jakékoli iniciativy se budou týkat pouze místních, nikoli zahraničních návštěvníků,“ doplnil mluvčí JNTO s tím, že se hovoří o pokrytí pouze části nákladů, rozhodně ne poloviny.

Přispět formou voucherů

Kampaň by se měla spustit během léta, a to buď koncem července, nebo začátkem srpna. Ministerstvo financí navrhlo podporu formou cestovních voucherů v hodnotě maximálně 20 tisíc jenů (zhruba 4,5 tisíce korun) na osobu.

Částečnou úhradu nákladů plánuje také Sicílie, kde by měli i zahraniční turisté hrazenou například polovinu ceny letenky nebo i část ubytování. Vstup do vybraných památek by byl pak zcela zdarma.

Sicílie chce po krizi zpátky turisty. Zaplatí jim část nákladů

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám