Hlavní obsah

Největší květinová instalace vyrostla ve městě rekordů

Novinky, mšv

Další světový rekord si může připsat blízkovýchodní Dubaj. Tentokrát za největší květinovou instalaci na planetě. Poskládat ji do tvaru Airbusu A380 arabských aerolinií Emirates trvalo pracovníkům 180 dní a je tvořena více než 500 000 květinami. K vidění je v dubajské Miracle Garden.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Největší květinová exhibice ve tvaru Airbusu A380 v Dubaji Video: Reuters

 
Článek

Železobetonová konstrukce letadla v životní velikosti váží přes 30 tun a je osázena květinami. Ty v plném rozkvětu hýří nejrůznějšími barvami od červené, žluté až po bílou.

Podle výboru Guinnessovy knihy rekordů předčila dubajská květinová instalace všechny předešlé držitele. „Rekord, který jsme prolomili, je za největší květinovou výzdobu světa a předešlé výherce svou kolosálností zcela rozdrtil,“ řekl člen výboru Kevin Southam.

Vydrží déle

K udržení dokonalého tvaru se instalace pravidelně zalévá, samozřejmě ne ručně. Ručně se však zastřihuje a tvaruje.

Na rozdíl od spousty podobných květinových aranžmá, využívá speciálního kropícího systému, díky kterému se květiny nemusely řezat a vydrží mnohem déle než obvyklých pět až šest dní. „Připevnili jsme rostliny přímo do konstrukce, aniž bychom je museli nějak řezat. Díky tomu nám vydrží i půl roku,“ tvrdí manažer Miracle Garden Abdel Nasser Rahhal.

V zahradě by letadlo mělo stát po následující tři roky, s tím, že květiny bude nejspíš potřeba po čase obměnit. Dubaj ve Spojených arabských emirátech je už domovem několika rekordů. Stojí zde například nejvyšší budova světa Burdž Chalífa, kterou má však brzy předčít její souputnice, která se staví rovněž v Dubaji. Ve městě stojí i největší fontána světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám