Hlavní obsah

Nejpodivnější položka Českých drah se na menu uchytila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od loňského srpna se v menu ČD Minibaru vyskytuje něco, co skutečně vybočuje ze standardního cateringu vlakových společností po celé Evropě. Jedlý hmyz. A navzdory tomu, že je prodej hmyzu oproti jiným položkám slabší, České dráhy si jej pochvalují.

Foto: pro Novinky Vojtěch Dušánek
Článek

„Ve druhé polovině loňského roku jsme prodali dva a půl tisíce balení jedlého hmyzu. Ve srovnání s jinými položkami je to relativně málo, ovšem s ohledem k tomu, že je to novinka nejen v naší nabídce, ale obecně i stále neobvyklý druh občerstvení, tak tento počet prodaný přímo ve vlaku lze asi považovat za relativně velký,“ řekl Novinkám mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Realitou je, že jiným položkám na menu se daří výrazně lépe. „Nečekaně“ například pivu, jehož se prodalo skoro stokrát více, konkrétně zhruba 220 tisíc plechovek. Na zub si pasažéři nejčastěji objednávají croissanty, kterých se prodalo 88 000 kusů, a nehynoucí klasiku v podobě tatranek, jichž se prodalo na 55 tisíc kusů.

České dráhy skončily po dvou ztrátových letech v zisku

Ekonomika

„Naši nabídku občerstvení průběžně inovujeme. Tento sortiment je vyhledávaný a jeho obliba se zvyšuje, aktuálně tak zůstává v naší nabídce. Nelze vyloučit, že se u nás v budoucnosti objeví další netradiční či trendové občerstvení, pokud o něj bude ze strany našich zákazníků zájem,“ dodal Šťáhlavský.

Anketa

Lákalo by vás ochutnat hmyz v jakékoliv podobě?
ano
28 %
ne
72 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9211 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám