Hlavní obsah

Nejnavštěvovanějším americkým parkem byl i loni Great Smoky Mountains

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký národní park Great Smoky Mountains zůstal loni i přes pandemii nejnavštěvovanějším v USA. Zavítalo do něj přes 12 milionů lidí. Oproti tomu do druhého nejfrekventovanějšího parku, Yellowstonu, se vydaly necelé čtyři miliony lidí, třetí Zion pak zaregistroval 3,6 milionu návštěvníků.

Foto: Profimedia.cz

Národní park Great Smouky Mountains v podzimních barvách.

Článek

Národní park Great Smoky Mountains nicméně není tím vůbec nejnavštěvovanějším místem ve správě úřadu National Park Service. Tím je 754 kilometrů dlouhá scénická silnice Blue Ridge Parkway vinoucí se státy Virginia a Severní Karolína. Podle dat úřadu ji za rok 2020 navštívilo 14,1 milionu lidí.

Druhé místo má rekreační zóna v oblasti sanfranciského mostu Golden Gate, třetí příčku pak v celkových číslech zaujímá právě zmiňovaný národní park Great Smoky Mountains.

Lidé utíkali do přírody

V žebříčku nejnavštěvovanějších parků po Yellowstonu a Zionu následují Skalnaté hory, Grand Teton, Grand Canyon, Cuyahoga Valley, Acadia, Olympijský poloostrov, a nakonec kalifornský Joshua Tree. Překvapivě se do první desítky vůbec nedostal rovněž kalifornský Yosemite.

Dohromady všechna místa ve Správě národních parků navštívilo 237 milionů lidí, což je oproti roku 2019 pokles o 28 procent. Organizace upozorňuje, že i přes tento propad však některé parky zažily rekordní sezonu, protože spousta lidí utíkala před covidem do přírody.

„Stezky, vyhlídky a otevřená prostranství poskytla lidem bezpečný prostor k návštěvě, kde se mohli nadýchat čerstvého vzduchu a zůstat aktivní,“ uvedla správa.

Měsíčně deset tisíc dolarů a ubytování zdarma. Kalifornské vinařství láká na práci snů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám