Hlavní obsah

Nejnavštěvovanější národní park USA láká nekonečnými lesy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké národní parky se loni pořádně zaplnily. Nejvíce návštěvníků zamířilo do Great Smoky Mountains, bylo jich více než 14,6 milionu. Je to o zhruba dva miliony více než v předchozím roce. Národní park na pomezí států Tennessee a Severní Karolína láká turisty rozlehlými lesy, které jsou nejvíce kouzelné v podzimních barvách.

Foto: Profimedia.cz

Národní park Great Smoky Mountains je dlouhodobě tím nejnavštěvovanějším v USA.

Článek

Druhým nejnavštěvovanějším parkem byl loni Zion. A rozdíl v počtu turistů je značný. Cestu do něj si našlo oproti Great Smoky Mountains pouze 5,03 milionu lidí. Třetí Yellowstonský národní park pak navštívilo 4,86 milionu lidí a Grand Canyon 4,53, uvádí server CNN.

Nejpopulárnější aktivitou v národních parcích je pěší turistika. V Great Smoky Mountains se mezi časté cíle řadí zejména zdejší romantické vodopády. Park láká také na výhledy do zalesněných údolích. Dobrodružnější povahy pak láká rafting na místních řekách.

Počty turistů rostou

Pod Správu národních parků patří i různé památníky a významná historická místa. Z tohoto hlediska byla vůbec nejnavštěvovanější scénická silnice Blue Ridge Parkway, která spojuje Great Smoky Mountains s národním parkem Shenandoah. Množství turistů zde dosáhlo takřka 16 milionů.

FOTO: Nejhezčí americké národní parky

Cestování

„Je skvělé vidět, kolik lidí našlo během druhého roku pandemie na těchto místech útěchu a inspiraci. Jsme rádi, že se návštěvníci vracejí do ikonických parků jako jsou Yellowstone či Yosemite, ale neměli by si nechat ujít ani stovky dalších,“ okomentoval za Správu národních parků ředitel Chuck Sams.

Vzhledem k vyšší návštěvnosti se v některých národních parcích rozhodli zavést vstupy vázané na konkrétní čas. Má to pomoci s rozmělněním davů, aby si lidé pobyt v přírodě užili ve větším klidu.

Nejnavštěvovanější americké národní parky
1. Great Smoky Mountains14,16 milionu
2. Zion5,03 milionu
3. Yellowstone4,86 milionu
4. Grand Canyon4,53 milionu
5. Rocky Mountains4,43 milionu
6. Acadia4,06 milionu
7. Grand Teton3.88 milionu
8. Yosemite3,28 milionu
9. Indiana Dunes3,17 milionu
10. Glacier3,08 milionu
Zdroj: National Park Service

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám