Hlavní obsah

Nejmenší britská kavárna hlásí znovu otevřeno

Novinky, mšv

Velká Británie pozvolna ožívá. Po nucené 10týdenní pauze otevřela i kavárna, která je zřejmě tou vůbec nejmenší v zemi. Nachází se totiž ve dvou londýnských telefonních budkách. Před pandemií koronaviru měla otevřeno jen velmi krátce, majitelé se proto těší, že mohou podnik konečně rozjet, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejmenší britská kavárna, která se nachází ve dvou telefonních budkách v Londýně, se znovu otevřela veřejnostiVideo: Reuters

 
Článek

Kavárna Amar Café se nachází v západním Londýně a vedou ji Loreinis Hernandezová a její přítel Sean Rafferty. Zřejmě nejmenší podnik svého druhu v Británii měl před nucenou pauzou otevřeno jen zhruba týden. Pak přišel koronavirus, vládní opatření a karanténa a kavárna se musela na dlouhé týdny uzavřít.

Nejmenší vězení světa má jen dvě cely. Dodnes se používá

Cestování

„Byli jsme tak nadšení, rozjížděli jsme podnik a pak přišlo omezení volného pohybu,“ řekla Hernandezová.

„Ale už při prvním otevření byla ve vzduchu nejistota, ulice byly tiché a nikde žádní lidé,“ vzpomíná na týden, kdy vešla v platnost koronavirová opatření.

Zásoby mají na dlouho

Díky uvolňování restrikcí teď majitelé hlásí znovu otevřeno. A nemohou se dočkat, až unikátní podnik konečně rozjedou.

„Všechna naše káva pochází z Kolumbie a teď máme zásoby, které nám vydrží delší dobu. Ale nevíme, co budeme dělat, jestli tenhle stav potrvá i nadále. V Kolumbii mají velmi přísná omezení, a tak nám dodavatelé nejsou schopni říct, kdy pošlou další zásoby,“ vysvětlila Hernandezová.

Majitelé si ale myslí, že nynější situace je jejich podniku nakloněna. Od začátku totiž plánovali kavárnu, ze které by si lidé brali kávu s sebou. „Možná je to teď takhle i lepší, protože lidé preferují být někde venku a třeba posedět v parku,“ uzavřel Rafferty.

Ikonické telefonní budky s charakteristickou červenou barvou jsou dnes víceméně přežitkem. Britské telekomunikace se jich v posledních letech zbavují a ruší je. Někde jsou budky k pronájmu a v mnoha vznikly neotřelé podniky. Výjimkou nejsou drobné knihovny nebo i muzea.

S čím cestuje britská královna? Veze vlastní toaletní papír i krev na transfuzi

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám