Hlavní obsah

Nejlepší restauraci světa mají ve Štrasburku, rozhodli cestovatelé

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlépe na světě se najíte ve francouzské restauraci Au Crocodile. Nachází se ve Štrasburku a je údajně oblíbená i mezi některými zaměstnanci nedalekého Evropského parlamentu. O jejím prvenství se rozhodlo v cenách cestovatelského portálu TripAdvisor na základě uživatelských hodnocení. České podniky se do výběru nedostaly.

Foto: Profimedia.cz

Restaurace Au Crocodile (na archivním snímku) je držitelkou michelinské hvězdy.

Článek

Pokud dáte i na další prestižní hodnocení, tak Au Crocodile rovněž disponuje jednou michelinskou hvězdou, od toho se odvíjejí také ceny. Čtyřchodové menu vyjde v přepočtu na 2800 korun na osobu. Hosté si v podniku mimo jiné pochvalují i skvělou prezentaci neboli food styling a dobře spárovaná vína.

Druhé a třetí místo patří španělským restauracím Martin Berasategui v Lasarte a El Celler de Can Roca v Gironě. První z nich je držitelkou dokonce tří michelinských hvězd a nese jméno po svém šéfkuchaři, který prestižní gastronomické ocenění dostal dohromady osmkrát. Podnik na třetí příčce sice nemá hvězdu ani jednu, zato má z 91 procent skvělé hodnocení na TripAdvisoru.

Interiér vítězné restaurace

Rovněž restaurace na čtvrté příčce je evropská, je jí nottinghamská Sat Bains, která byla v roce 2003 podle Daily Mailu prvním podnikem v anglickém městě, který obdržel michelinskou hvězdu. Od té doby stihl získat ještě další.

Za dalšími podniky by bylo třeba urazit už poněkud delší cestu, páté místo má Restaurante Benazuza v mexickém Cancúnu, šesté La Colombe v jihoafrické Constantii a sedmé TRB Hutong v Pekingu. Osmá je Ristorante Villa Crespi v italském Orta San Giulio, devátá The Grove v novozélandském Aucklandu a první desítku uzavírá David’s Kitchen v thajském Čiang Mai.

Výsledky ankety vyhodnocuje algoritmus, který analyzuje tisíce uživatelských recenzí. Letos byly mimo jiné vyhlášeny kategorie Nejlepší hotel, Nejlepší destinace nebo Nejlepší pláž.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám