Hlavní obsah

Nejlepší pláž světa mají v Brazílii

Novinky, mšv

Nejlepší pláží světa je Baia do Sancho na brazilském ostrově Fernando de Noronha. Podruhé za sebou se stala jedničkou při vyhlášení cen Traveller’s Choice cestovatelského portálu TripAdvisor. Následují za ní pláže na souostroví Turks a Caicos, Kubě, Sicílii, nebo i Vnějších Hebridách či Islandu.

Foto: Profimedia.cz

Vítězná Baia do Sancho v Brazílii

Článek

Pláž Baia do Sancho leží přes 350 kilometrů od pevniny na malém ostrově Fernando de Noronha. Na něm se rozkládá i jeden z brazilských národních parků, který je od roku 2001 společně s rezervací atolu Rocas zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. I díky své odlehlosti není pláž příliš frekventovaná, samotný ostrov má jen něco kolem tří tisíc obyvatel. Na portálu TripAdvisor má Baia do Sancho 91 procent vynikajících hodnocení, návštěvníci ji popisují jako zjevení.

Dvojkou v žebříčku je pláž Grace Bay Beach na karibském souostroví Turks a Caicos, která před dvěma lety v cenách Travellers' Choice vyhrála. Souostroví, jenž je britským zámořským územím, leží severně od Haiti a Dominikánské republiky, je tedy už více turistické, přesto si pláž zachovává svou atmosféru.

Nejpopulárnější destinací je podle cestovatelů Londýn

Cestování

Kubánská Playa Paraiso je třetí nejlepší pláží, přičemž jeden z cestovatelů vyzdvihuje místní klid, k němuž chybí do ruky už jen piña colada. Následují pláže Spiaggia dei Conigli na Sicílii, Prainhas do Pontal do Atalaia v Brazílii, Seven Mile Beach na Velkém Kajmanu, Eagle Beach na Arubě, Flamenco Beach v Portoriku, Varadero Beach opět na Kubě a pláž Kleftiko na řeckém ostrově Milos.

Bodovala i severní Evropa

Nejsou to ovšem jen exotické pláže, které se do výběru dostaly. Přestože žebříčku dominují, pozoruhodná místa naleznete i v severní Evropě. Například na třináctém místě je pláž Luskentyre na skotském ostrově Harris, jenž je součástí Vnějších Hebrid. Na první pohled byste asi nerozeznali, že se nenachází kdesi v Pacifiku, voda zde má totiž světlou azurovou barvu.

Bez vstupenky ani krok. Populární sardinská pláž zavede denní limity návštěvníků

Cestování

Ve Velké Británii naleznete také 20. nejlepší pláž světa Woolacombe, nacházející se v jihoanglickém hrabství Devon. A žebříček uzavírá coby 25. pláž pověstná Black Sand Beach u islandské vesničky Vík.

Žebříčky jednotlivých kategorií cen Travellers‘ Choice jsou vytvořeny algoritmem, jenž analyzuje tisíce uživatelských recenzí. Podle nich sestavuje pořadí vítězů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám