Hlavní obsah

Nejlepší muzea najdete v Paříži a New Yorku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodíte v zahraničí rádi do muzeí a galerií? Pak byste neměli minout ty, které zvítězily v anketě portálu TripAdvisor Travellers‘ Choice. Jedničkou se stalo pařížské muzeum umění Orsay, příčku za ním obsadil Národní památník a muzeum 11. září v New Yorku. Americké velkoměsto si připsalo i bronzovou medaili, a to za Metropolitní muzeum umění.

Foto: Profimedia.cz

Muzeum Orsay se nachází v prostorách bývalého nádraží.

Článek

Muzeum Orsay, které se nachází v hale bývalého železničního nádraží, se specializuje na evropské umění, které vzniklo mezi léty 1848 a 1914, zejména pak na francouzské impresionisty. Rozsáhlá sbírka na návštěvníky zapůsobila zřejmě až hypnoticky, jelikož muzeum porazilo například i slavnější Louvre a obsadilo první příčku.

Druhý se umístil Národní památník a muzeum 11. září, který připomíná smutnou událost amerických dějin. Newyorské Metropolitní muzeum umění na třetím místě je pak turistickým evergreenem, které by neměl vynechat žádný návštěvník velkoměsta.

Foto: Profimedia.cz

Muzeum věnované 11. září připomíná smutnou událost amerických dějin.

Poté se žebříček navrací opětovně do Evropy — čtvrté skončilo Britské muzeum v Londýně, páté národní muzeum a galerie Prado v Madridu. Athénské Acropolis Museum, které vystavuje archeologické nálezy z nejslavnější řecké akropole, obsadilo šestou příčku, sedmou má Louvre.

Jako osmé skončilo Národní muzeum druhé světové války v New Orleans. Poslední dvě příčky pak mají Národní antropologické muzeum v Mexico City a muzeum v Ho Či Minově městě, které mapuje válku ve Vietnamu.

Foto: Profimedia.cz

Metropolitní muzeum umění v New Yorku patří mezi světovou špičku.

O umístění jednotlivých institucí rozhoduje algoritmus, který analyzuje milióny uživatelských recenzí na TripAdvisoru. Muzea jsou další kategorií, kterou portál letos vyhlásil. Těmi předchozími byly například Nejlepší hotel, pláž či destinace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám