Hlavní obsah

Nejlepší evropská města pro sólo cestovatele? Je mezi nimi i Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká metropole figuruje v žebříčku evropských měst, která jsou nejvhodnější pro sólo cestovatele. Na společné, dvanácté příčce jsou s Prahou také Budapešť či nizozemský Roosendaal. První místo patří Rhodosu na stejnojmenném řeckém ostrově, druhé pak chorvatskému Splitu.

Foto: Profimedia.cz

Praha je jedním z nejlepších evropských měst pro sólo turistiku.

Článek

Žebříček, o kterém informuje server Daily Mail, sestavila letecká nízkonákladová společnost Wizz Air na základě dat z portálu TripAdvisor. Roli tedy hrálo to, jak sami cestovatelé tu či onu destinaci v rámci sólo průzkumů hodnotili. Každou z vybraných zemí reprezentuje jediné město, které má být v daném státě pro sólo cestovatele vůbec nejvhodnější.

Na vrcholu tedy stanul nevelký, ale malebný Rhodos, který nabízí řadu typických řeckých taveren, barů, ale i dlážděné centrum, jemuž dominuje palác Velmistrů, mohutná pevnost řádu johanitů. Další příčka patří chorvatskému Splitu. Ten pěti hvězdičkami ohodnotilo na 73 procent sólo cestovatelů.

Třetí příčku sdílejí hned dvě města, a to portugalské Faro, nacházející se v regionu Algarve, a Istanbul. Následují Florencie na čtvrtém místě a Londýn na pátém. Šestou pozici sdílejí islandský Reykjavík a španělská Sevilla. Sedmička pak patří Vallettě na Maltě a francouzskému Nice na Azurovém pobřeží.

Nejoblíbenější destinací cestovatelů zůstává Dubaj. Praha je na 17. místě v Evropě

Cestování

Osmá příčka putuje do Švýcarska za Lucernem. Na devátém místě jsou bulharská Varna a lotyšské hlavní město Riga. O desátou pozici se dělí hned tři města, a to litevský Kaunas, polský Krakov a belgické Bruggy. Jedenácté je rumunské hlavní město Bukurešť. Finální dvanáctá místa patří Praze, Budapešti a Roosendaalu.

Větší svoboda

„Benefitů sólo cestování je mnoho, od svobodného výběru lokace po nižší cestovní náklady. Ti, kteří vyrážejí na výlety sami, chtějí mít jistotu, že pojedou někam, kde se budou bavit,“ míní šéf komunikace aerolinek Wizz Andras Rado. Doplnil, že právě z tohoto důvodu se hodnocení zakládá na zkušenosti jiných sólo cestovatelů.

Na safari jen do Afriky? Srí Lanka nezůstává černému kontinentu nic dlužna

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám