Hlavní obsah

Nejbezpečnější leteckou společností jsou australské aerolinky Qantas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský vlajkový dopravce Qantas je nejbezpečnější leteckou společností. Získal prvenství v žebříčku, který pravidelně sestavuje server AirlineRatings.com. Na druhém a třetím místě následují Air New Zealand a Etihad.

Foto: Profimedia.cz

Australská společnost Qantas je nejbezpečnějším dopravcem.

Článek

Šéfredaktor serveru Geoffrey Thomas uvedl, že se na předních příčkách umístily společnosti, pro něž jsou bezpečnost, inovace i zařazování nových strojů do flotily stěžejní. Klíčovým faktorem je při hodnocení rovněž míra nehod za posledních pět let a množství závažných incidentů za poslední dva roky, informuje Independent.

Qantas se podle AirlineRatings.com dostal na první příčku, protože se během své více než stoleté historie stal nejzkušenější společností v odvětví osobní letecké dopravy. Na dalších pozicích se umístily zmíněné aerolinky Air New Zealand a Etihad, následují Qatar Airways, Singapore Airlines, TAP, Emirates, Alaska Airlines, EVA Air a na desáté pozici jsou Virgin Atlantic/Virgin Australia.

Server vydal také seznam nejbezpečnějších nízkonákladových aerolinek, který je řazen abecedně. Zde figurují například evropské společnosti easyJet, Wizz Air, Ryanair, Air Baltic nebo Vueling.

Někteří dopravci od AirlineRatings.com obdržely pouze jednu hvězdičku. Mezi nimi Nepal Airlines, Pakistan International Airlines či Air Algerie.

Posádka letadla musela ve vzduchu hasit požár. Na palubě vzplál laptop

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám