Hlavní obsah

Napadla letušku kvůli roušce, teď jí hrozí až dvacet let ve vězení

Až dvacetileté vězení hrozí Američance, která v červnu cestovala s United Airlines. Během sporu o roušku totiž verbálně a poté i fyzicky napadla letušku, která musela kvůli zraněním vyhledat lékařskou pomoc.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti United Airlines.

Článek

V pátek proběhlo v Houstonu první soudní přelíčení, kde byla padesátiletá Debby Dutonová obviněna z napadení, vyhrožování a zastrašování člena letecké posádky. Vrchní trestní sazba za takové chování je právě 20 let, žena však může vyváznout jen s pokutou, uvádí server Independent.

K incidentu došlo letos na konci června, kdy Dutonová cestovala s manželem z Aljašky do San Francisca. Podle společnosti United pasažér v průběhu letu usnul a spadla mu rouška. Letuška ho proto měla lehce probudit a požádala ho, aby si ochranu úst nasadil správně.

Cestující v letadle uhodila syna i manžela a nadávala letušce

Cestování

Tento zásah však vyvolal nelibost Dutonové, která začala být k letušce agresivní. „Vy se nebudete dotýkat mého manžela, proč ho budíte?“ cituje ženu server Independent a uvádí, že cestující do zaměstnankyně aerolinek několikrát strčila. U soudu zaznělo, že tato bolestivá fyzická interakce vyústila v to, že musela letuška vyhledat lékařskou pomoc.

„Cestující požádal svou ženu, aby se vrátila na sedadlo, což nakonec udělala. Letuška ihned incident nahlásila kapitánovi,“ uvedl soud v prohlášení.

Incidentů přibývá

Mezinárodní asociace leteckých dopravců nedávno uvedla, že počet incidentů na palubách letadel celosvětově roste, a to právě kvůli nelibosti cestujících nosit roušky. V USA kvůli problematickým pasažérům platí od začátku roku politika nulové tolerance. Za nevhodné chování si proto lidé takřka ihned vyslouží pokutu.

Roušky v letadlech provokují cestující. Počet incidentů roste

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám