Hlavní obsah

Na subtropickém ostrově otevřeli Ledové království

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Lantau, největším ostrově Hongkongu, otevřeli 20. listopadu vůbec první zábavní park inspirovaný oblíbeným filmem Ledové království. V tamějším království Arendelle nemůže chybět Elsin ledový palác, ledová fontána ani věž s hodinami.

V hongkongském Disneylandu otevřeli novou sekci věnovanou Ledovému království.Video: AP

 
Článek

V novém světě Ledového království se fanoušci nejen setkají s herci vystupujícími jako Elsa, Anna a Kristof, ale budou s nimi moci i hovořit, což není tak typické. Postavy z oblíbených filmů bývají v podobných tematických parcích obvykle k dispozici jen k příležitosti focení, klade to totiž na herce větší nároky z hlediska respektování role.

Ledové království je z pohledu marketingu jednou z nejsilnějších Disneyho sérií, uvedl výkonný ředitel společnosti Bob Iger před slavnostním otevřením. První film se objevil v kinech v roce 2013, o šest let později následovalo pokračování.

Foto: AP

Herci jsou těsně po otevření v obležení diváků.

Jen prací na konceptu a designu nové atrakce strávil kreativní tým společnosti celé tři roky. Zábavním parkům s disneyovskou tematikou se totiž v Asii daří až výjimečně dobře. Království Arendelle je proto novým světem již existujícího Disneylandu, jak informovalo CNN.

Výjimečná krajina

K rozhodnutí vybudovat první Ledové království právě na Lantau přispěl jak zájem místních o tuto tematiku, tak výjimečná krajina ostrova Lantau, kde se tamní komplex zábavních parků nachází, zejména panorama hor, které tak dobře dokresluje pohádkové prvky.

Celý svět Ledového království je, stejně jako království Arendelle, v němž se příběh odehrává, inspirovaný Norskem. V restauracích parku jsou servírována i tamní jídla.

Foto: AP

Nadšení fanoušci po otevření vbíhají do parku.

Svět Ledového království si klade za cíl přivést hongkongský Arendelle k životu v reálném světě a obzvláště se mu to daří po setmění, kdy se ledový palác, hrad i fontána rozzáří ledově modrým světlem.

O skutečné zimě se však na subtropickém ostrově nedá hovořit, listopadové otevření tak doprovázely příjemné teploty okolo 24 stupňů Celsia. A na skutečný sníh to v hongkongském filmovém království nevypadá už vůbec, nejchladnějším měsícem je totiž leden s průměrnými 19 stupni Celsia.

Indonéský hotel chce titul nejužšího na světě. Na šířku má necelé tři metry

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Asie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám