Hlavní obsah

Indonéský hotel chce titul nejužšího na světě. Na šířku má necelé tři metry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotel na indonéské Jávě může být novým světovým rekordmanem, konkrétně nejužším hotelem na světě. Na šířku totiž měří pouze 2,8 metru. Jak jeho tvůrce Ary Indra poznamenává, projekt má především přitáhnout pozornost k malému městečku Salatiga, v němž se architekt narodil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hotýlek PituRooms odkazuje svým názvem k číslu sedm; přesně tolik pokojů totiž hostům na pěti patrech nabízí.

„Chci, aby lidé zažili městečko Salatiga novým způsobem,“ řekl pro CNN tvůrce, který vystudoval architekturu a pracoval v Jakartě i Singapuru. Nakonec se však vrátil do svého rodiště. „Hotel vlastním, navrhl jsem ho a provozuji ho s mým týmem. Stal se mojí platformou pro nový druh cestovního ruchu, jenž zahrnuje i místní komunity,“ doplnil Indra.

Městečko Salatiga leží asi 482 kilometrů severovýchodně od Jakarty a cizincům je prakticky neznámé. I sám Indra připustil, že od otevření loni v prosinci dorazilo do hotýlku jen pět procent neindonéských hostů. Domácím je však Salatiga známá coby tolerantní městečko s chutným jídlem, kvalitní infrastrukturou a dobrou životní úrovní. Během koloniální éry šlo o populární „úkryt“ pro Holanďany.

Indra tvrdí, že pro většinu Indonésanů je Salatiga ideálním místem na důchod. Hotel PituRooms by měl ukázat, že tu ale nejde jen o pomalý život. „Největší výzvou pro nás byly standardy v našem odvětví, které se kloní spíše k superlativům, jako jsou: největší, nejvyšší, nejluxusnější. A my jsme proto nejužší,“ uvedl Indra pro server Dezeen, který se zabývá architekturou.

Podle autora je omezený prostor zároveň největším marketingovým tahákem. Indra chce prostřednictvím malých pokojů ukázat, že nabízejí dostatek místa k životu. Budova se podle CNN pyšní také střešní restaurací, do budoucna má hostit rovněž nejrůznější kulturní události či výstavy.

Z 50 nejlepších hotelů světa je 21 evropských

Cestování

Američané si stěžují na postele v evropských hotelech. Viník je jasný

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Cestovní kanceláře a agentury

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám