Hlavní obsah

Na Novém Zélandu se zpozdilo letadlo kvůli ježkovi

Letadla se mohou zpozdit z mnoha různých důvodů: kvůli počasí, technické závadě anebo ježkovi. Tak to bylo alespoň v případě pondělního letu Air New Zealand z Aucklandu do Dunedinu, kde zvíře na ranveji prodloužilo dobu přistání. Hasiči však ježka bezpečně přesunuli, aby mohla cesta pokračovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zvířete na ranveji si na poslední chvíli povšiml pilot a letadlo zastavil. „Kapitán řekl, že se omlouvá, ale že musí učinit prohlášení, které ještě nedělal, totiž to, že je na vzletové dráze ježek,“ popsal novozélandskému serveru Stuff pasažér Arthur Taylor. „Myslím, že se báli, že by toho malého tvorečka mohl vcucnout motor,“ doplnil.

Na místo byli přivoláni hasiči, kteří ježka přemístili, aby mohli piloti s letadlem bezpečně zaparkovat. Stroj bez dalších potíží dorazil až k terminálu. Ve výsledku se tedy cesta prodloužila o několik málo minut, píše server Independent.

„Vítáme u nás všechny včetně ježků. Snažíme se neničit divokou přírodu, když nemusíme,“ okomentovali úsměvnou příhodu zástupci letiště v Dunedinu. „Ježek přicupital na ranvej, když letadlo zrovna parkovalo, naštěstí máme náš zásahový tým, který viníka rychle odsunul,“ doplnili zástupci.

Mluvčí Air New Zealand doplnil, že letadlo se zpozdilo o zhruba pět minut. Ježkovi se v průběhu akce nic nestalo a byl úspěšně navrácen do svého domova.

Po 16 hodinách letu přistáli na stejném letišti

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám