Hlavní obsah

Na dálkovém letu si sklopila sedadlo. Cestující za ní jí to nedarovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sklopit, či nesklopit? To je otázka, která během delších cest v letadle pálí nejednoho pasažéra řešícího vlastní pohodlí. Redaktorka novozélandského serveru Stuff Rachel Thomasová se rozhodla pro první variantu, s čímž se ovšem cestující v řadě za ní nemínila smířit. Nejprve jí sedačku narovnala a poté se do ní zapřela koleny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Thomasová cestovala z Nového Zélandu do Evropy. Nepříjemný zážitek se jí přihodil během prvního letu, který chtěla z velké části prospat. Připravila si proto tablety s melatoninem, sluchátka, a nakonec si sklopila sedadlo do příjemnější pozice. „Kdykoli jsem zavřela oči, během deset minut jsem se vzbudila, abych pokaždé zjistila, že je sedačka ve výchozí pozici,“ cituje redaktorku server Independent.

„Cestující za mnou mi sedadlo vracela,“ doplnila Thomasová s tím, že se ženu rozhodla konfrontovat. „Bylo jí asi padesát a nebyla vyšší než metr šedesát. Koleny se mi zarývala do sedačky a postarala se mi o nejhorší masáž na světě,“ konstatuje redaktorka, jež cestující požádala, zda by mohla přestat. Setkala se ovšem s negativní odezvou.

Anketa

Přijde vám v pořádku si v letadle sklopit sedadlo?
Ano
28,3 %
Ne
68,6 %
Nepřemýšlel/a jsem o tom
3,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 34634 čtenářů.

Výměna názorů rychle eskalovala a začala padat slova jako „sobecký“ a „dětinský“. Thomasová se proto rozhodla informovat posádku, aby situaci vyřešila. Letuška se snažila ženě domluvit, avšak marně, a tak ji přesunula do zadní části letadla, zatímco Thomasová dostala místo ve třídě premium economy. „Myslím, že by vás mohla uškrtit,“ uvedla členka personálu na adresu problémové cestující.

Otázka sklápění sedadel je mezi cestujícími velmi palčivá. Dotýká se totiž třídy economy, kde obecně nebývá moc prostoru na nohy. Společnost Delta Air Lines v roce 2019 oznámila, že bude sklon sedaček limitovat, aby měli pasažéři větší komfort a nikdo je neutlačoval.

Cestující se vyhnul placení za nadpočetné zavazadlo. Batoh ukryl pod mikinu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám