Hlavní obsah

Cestující se vyhnul placení za nadpočetné zavazadlo. Batoh ukryl pod mikinu

Splnit váhové požadavky na příruční zavazadla může být u některých aerolinek ošemetné. Nejmenovaný cestující vyřešil problém s nadpočetnou bagáží mazaným trikem. Přes batoh nasazený na záda si oblékl mikinu, čehož si při kontrole letenek zaměstnanci vůbec nevšimli. Fígl ovšem neunikl jiné pasažérce, která situaci natočila na video.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Uživatelka TikToku video s podvodníkem doprovodila ironickou poznámkou. „Když nechcete platit za další zavazadla,“ napsala k záběrům, na nichž je vidět muž, pod jehož mikinou se rýsují kontury batohu.

Komentující ocenili mužovu vynalézavost. „To bylo chytré, ani já si toho nevšiml,“ okomentoval jeden z diváků v narážce na zaměstnance letiště, kterým trik unikl. „V tom batohu může mít klidně 20 kilogramů. Ten chlapík je mistrem svého umu,“ napsal další z diváků.

Obdobným trikem se letos pochlubila také Tedi Ivanovová z Belgie, která se vyhnula poplatkům za nadpočetná zavazadla tak, že si věci sbalila do povlaku na polštář. Video jejího malého podvodu se stalo virálním a posbíralo desítky milionů zhlédnutí.

O vychytávku, jak pronést do letadla více věcí, se letos podělil také stevard Miguel Muñoz. Cestujícím poradil, že mají místo zavazadel používat tašky z bezcelních obchodů. Nákupy se podle jeho slov nepočítají do limitu na bagáž, a lidé tak ve výsledku mohou do letadla pronést více věcí, než mají povoleno, uvádí server Daily Mail.

Podle britského portálu vymýšlejí cestující podobné podvodné triky čím dál víc. Na vině je zdražování letenek. Jejich cenu šponují dražší paliva, nedostatek personálu, ale zároveň rostoucí poptávka po létání po pandemii či inflace. Například šéf nízkonákladové společnosti Ryanair Michael O’Leary uvedl, že letenkám za pár stovek nadobro odzvonilo.

Žena ukázala trik, který šetří peníze za zavazadla v letadle. Video se stalo virálním

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám