Hlavní obsah

Muž spořádal houbičky a v letadle napadl dvě letušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatčením skončila cesta muže, který na lince United Airlines napadl dva členy palubního personálu. Ještě předtím v letadle pobíhal, tleskal u dveří do kokpitu, křičel obscénnosti a vloupal se na toaletu ve chvíli, kdy byla obsazená. Vyšetřovatelům později přiznal, že před cestou požil lysohlávky. Příští týden ho čeká soudní líčení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

K incidentu došlo minulé úterý na lince z Miami do Washingtonu D.C. Po asi hodině cesty se začal Cherry Loghan Sevilla chovat nepředvídatelně. Nejprve popadl jiného cestujícího za ruku, posléze začal sem a tam chodit uličkou a pokřikovat, informuje server Independent s odkazem na soudní dokumenty.

Sevilla se „vloupal“ na toaletu ve chvíli, kdy byla obsazená, přičemž částečně poničil dveře. Když se personál muže snažil uklidnit a dovést zpět na místo, zkroutil cestující letušce ruku a následně začal křičet nesouvislé věci.

Chování lituje

Pasažéra se podařilo zpacifikovat a zbytek letu strávil v poutech. Po přistání ve Washingtonu ho přišla eskortovat policie. Muž vyšetřovatelům přiznal, že si před cestou dal lysohlávky, které obsahují látku zvanou psilocybin. Její účinky závisejí také na momentálním psychickém stavu uživatele, mohou se projevovat dezorientací, letargií či změnou smyslového vnímání.

„Sevilla uvedl, že ho nepřekvapilo, jak se po užití hub choval. Řekl, že je mu to líto,“ uvádějí soudní dokumenty. Muž byl obviněn z útoku a ohrožování posádky.

Mluvčí společnosti United poděkoval všem, kdo pomohli situaci v letadle zklidnit. „Kontaktovali jsme naši posádku, abychom se přesvědčili, že je v pořádku. Chceme poděkovat za to, že situaci vyřešila profesionálně.“

Z letadla vykázali opilého potížistu, který pomočil sedadlo

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám