Hlavní obsah

Muž přelezl plot na letišti, vysvlékl se a vyšplhal na letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K bizarnímu případu došlo koncem března na letišti v Chicagu. Podnapilý muž tam přelezl letištní plot, na ploše vysvlékl část oblečení a poté vyšplhal na křídlo letadla, které se chystalo k odletu. Byl zatčen a obviněn z nepovoleného vniknutí, informuje server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

K incidentu došlo minulé úterý na Mezinárodním letišti Midway v Chicagu. Třiatřicetiletý Javier Martinez přelezl plot s ostnatým drátem. „Pachatel poté vyšplhal na letoun, který se připravoval k odletu,“ informoval místní média policejní mluvčí s tím, že muž vypadal podnapile a na letištní ploše si sundal oblečení.

„Je tady přímo před letadlem a vypadá to, že se chce dostat dovnitř,“ uvedl během incidentu jeden z dispečerů v kontrolní věži.

„Reakce chicagské policie a letištní ostrahy byla rychlá, dopad na fungování letiště pak minimální,“ okomentoval zásah chicagský úřad pro civilní letectví.

Muž byl zatčen krátce po svém kousku, obvinili ho z nepovoleného vniknutí. Server Independent připomíná, že lidé, kteří narušují bezpečnost na amerických letištích, mohou dostat pokutu od 690 dolarů (15 220 korun) až do 4170 dolarů (92 tisíc korun).

V letadle se opil tak, že nedokázal ani ukázat pas. Půjde do vězení

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám