Hlavní obsah

Mladík letěl poprvé sám letadlem. Místo v Ohiu skončil v Portoriku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký teenager Logan Lose cestoval před Vánoci poprvé zcela sám letadlem. Na svou premiéru už zřejmě nikdy nezapomene, protože jakousi záhadou skončil namísto v Ohiu v Portoriku, když nastoupil do špatného letadla. K chybě došlo mimo jiné kvůli tomu, že oba spoje odlétaly od stejné brány. Aerolinky mladíka dopravily z Portorika zpět do USA a poté do správné destinace.

Foto: Profimedia.cz

Aerolinky Frontier se za chybu omluvily.

Článek

Šestnáctiletý Logan trpí podle rodičů fóbií z létání. Těsně před Štědrým dnem nicméně cestoval od otce z Floridy za matkou do Ohia, poprvé zcela sám. Ryan Lose tvrdí, že předal společně se svou současnou manželkou Kristou synovi veškeré potřebné instrukce, jak se dostat na letišti až k odletové bráně. Nepočítal však s tím, že na ní bude probíhat nástup na dva lety a zaměstnanci mladíka vpustí na palubu bez řádné kontroly letenky.

„Zeptal se dámy u brány, zda už se nastupuje do letadla, na což mu odpověděla, že ano. Také mu přeměřila rozměry zavazadla. Logan nám ale řekl, že mu nikdy nenaskenovala letenku, pouze ji přejela očima a sdělila mu, že je tam správně,“ řekl mladíkův otec pro server CNN. „Pokud by mu letenku naskenovala, věděla by, že můj syn nastupuje do špatného letadla.“

Že je něco špatně, si Lose uvědomil ve chvíli, kdy mu jeho bývalá žena zavolala, že je syn již v letadle. Bylo to však příliš brzy. „Můj devítiletý syn zjistil, že ze stejné brány zrovna vzlétlo letadlo do Portorika,“ uvedl Lose a dodal, že se snažil své starší dítě varovat, ale bylo již pozdě - Logan už byl kdesi v oblacích.

Rodina proto ihned kontaktovala společnost Frontier Airlines, aby ji o chybě informovala. Podle šéfky komunikace Jennifer de la Cruzové byl Logan po příletu do Portorika tím samým letadlem poslán zpět do Tampy na Floridě, odkud putoval do Clevelandu v Ohiu. „Celé to pro nás bylo dost stresující,“ okomentoval Lose.

„Společnost Frontier se rodině omlouvá za tuto chybu,“ okomentovala de la Cruzová incident.

I šestiletý hoch doletěl jinam

Podobný případ se přitom zhruba ve stejnou dobu přihodil také u konkurenčních Spirit Airlines, s nimiž cestoval šestiletý hoch. Jel navštívit svou babičku na Floridu a měl skrze oficiální placenou službu zajištěný doprovod. Z Filadelfie ale místo do Fort Myers doletěl do Orlanda, které je od původně zamýšleného cíle vzdáleno asi 250 kilometrů.

Server CNN informoval, že jeden ze zaměstnanců u odletové brány, který byl do incidentu zapleten, už u aerolinek nepracuje. Společnost také uvedla, že odpovědnost ponesou i další lidé, jejichž vinou k této chybě došlo.

Aerolinky usadily šestiletého chlapce do špatného letadla. Skončil sám 250 kilometrů od cíle

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám