Hlavní obsah

Máte rádi adrenalin? Zkuste horskou dráhu s největším zrychlením na světě

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V americkém zábavním parku Cedar Point v Ohiu mají horskou dráhu s největším zrychlením na světě. Zhruba za čtyři sekundy zrychlí z nuly na skoro 200 km/h. Mnozí o jízdě mluví jako o děsivém šílenství. Během 17 sekund si vyzkoušíte největší zrychlení ale i volný pád.

Článek

Horská dráha Top Thrill Dragster patří k nejvyšším a nejrychlejším pouťovým atrakcím na světě. Konstrukce dosahuje v nejvyšším místě 128 metrů.

Za hodinu sveze asi 1 500 lidí

Samotná jízda trvá 17 sekund, ale nejděsivější zůstává zrychlení na 200 km/h a volný pád. Trať měří 853,5 metrů. V plně naložených šesti vagoncích po 18 lidech se sveze asi 1 500 osob za hodinu.

Jeden z největších zábavních parků

Zábavní park Cedar Point v Sandusky leží v Ohiu ve Spojených státech. Patří k němu také bílá písčitá pláž, dva vodní parky, dva přístavy a pár hotelů.

V současnosti drží rekord s největším počtem horských drah, celkem jich má 17. Jde o jeden z nejrozsáhlejších zábavních parků na světě, který láká návštěvníky na 69 atrakcí.

Jednodenní vstupné do zábavního parku pro dospělé a děti vyšší než 120 cm stojí 874 Kč, děti a senioři zaplatí 380 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Ostrov Samui: tropický ráj v Siamském zálivu

V první polovině 80. let minulého století byl ostrov Samui oblíbený cíl baťůžkářů. Ani těch ale na vzdálené ostrovy mnoho nedoputovalo. Místní obyvatelé žili...

Dubaj je tak trochu město ze sci-fi filmu

Ať přijíždíte z kteréhokoliv směru k Dubaji a před vámi se zaleskne štíhlá, více než 800 metrů vysoká věž nejvyšší budovy světa Burdž Chalífa, máte pocit, že...

Kubou od západu na východ, tak jak ji neznáte

Pro většinu klasických návštěvníků se pojem Kuba spojuje zejména s Havanou a Varaderem. Velmi málo se ví o dalších pozoruhodných místech, zejména o těch, která...

Výběr článků

Načítám