Hlavní obsah

Malý Jurský park ožívá v Německu díky speciálním brýlím

Novinky, mšv

Možnost na vlastní oči spatřit dinosaury v pohybu se naskytne návštěvníkům, kteří zavítají do Berlína. Tamní Přírodovědné muzeum totiž umožňuje pomocí speciálních brýlí vstoupit do virtuální reality a prohlédnout si téměř živoucí prehistorická zvířata.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V berlínském muzeu ožívají dinosauřiVideo: AP

 
Článek

Virtuální expozice je součástí projektu digitalizace muzejních výstav napříč světem. Na výstavě spolupracuje muzeum s firmou Google, která se postarala o digitální formu expozice. „Při hraní s virtuální realitou se dostanete hlouběji a pro mnohé lidi jsou pak zázraky přírody srozumitelnější,“ tvrdí ředitel muzea Johannes Vogel. Největším tahákem je podle něj dinosaurus zvaný giraffatitan brancai (žirafí titán), který Zemi obýval před 150 milióny let.

„Uprostřed místnosti stojí jeho kostra, ale jakmile začne animace, dinosaurus ožije a návštěvníci ho vidí trojrozměrně,“ říká Vogel. Do projektu se zatím zapojilo 50 muzeí po celém světě a nabízí 300 000 fotografií, dokumentů a videí každému, kdo má mobilní připojení.

Cílem této „mise“, jak ji Vogel nazývá, je utřídit informace a inspirovat návštěvníky, kteří hladoví po znalostech. „My máme objekty, příběhy a obsah, které mají nyní díky virtuální realitě přesah,“ dodává. Novinka má samozřejmě přitáhnout i další návštěvníky, kterých i tak do Přírodovědného muzea v Berlíně zavítá ročně přes 900 000.

Reklama

Výběr článků

Načítám