Hlavní obsah

Londýnský hostitel opět nabízí přespání ve stanu v obýváku. S cenou ještě přitvrdil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pověst levného města je něco, co Londýn rozhodně neprovází. Ubytování v britské metropoli umí pořádně provětrat peněženky, a to i v případě hotelů nižší kategorie. V nabídce se nyní znovu objevilo přenocování ve stanech umístěných v obýváku, které už v lednu svou vysokou cenou pohoršilo řadu lidí. Hostitel teď ještě přitvrdil.

Foto: Profimedia.cz

Ubytování se nachází v londýnské čtvrti Chinatown

Článek

Neobvyklá nabídka se na službě Airbnb objevila letos v lednu. Jistý hostitel se rozhodl účtovat si 68 liber za noc (necelé dva tisíce korun) za přespání v jednom ze tří stanů, které postavil v obývacím pokoji. Inzerát se brzy stal virálním, hostitel ho nicméně vzápětí stáhl.

Jak ale informoval server Independent, nabídka je opětovně aktivní a cena za přespání poskočila na rovných 80 liber (přes 2300 korun). Znamená to, že měsíční pobyt v některém ze stanů by vyšel na astronomických 2632 liber (asi 77 tisíc korun), pokud by byl započítán i servisní poplatek. Ten činí dalších 14 liber na den (přes 400 korun).

Špunty do uší s sebou

Hostitel místo původně popisoval jako romantické. Nyní podle Independentu zvolil už realističtější slova. Byt se nachází ve čtvrti Chinatown a nedaleko silnice, majitel proto upozorňuje, že je místo hlučné a návštěvníci by si měli přinést špunty do uší. „Jelikož je místo u rušné obchodní ulice, není tu v noci příliš klid,“ zdůraznil hostitel.

Ten dále informoval, že se v pokoji nacházejí i bezpečnostní kamery, nikoli však uvnitř stanů. „Poskytneme vám matrace, lůžkoviny a ručníky. Cena je pouze za jeden stan,“ popsal hostitel.

Když se inzerát objevil na internetu poprvé, vyvolal značné pozdvižení. Přesto se někteří rozhodli ubytování vyzkoušet. „Byt je na skvělém místě a dobře přístupný. Hostitel reaguje rychle,“ uváděla následně jedna z recenzí. „Na druhou stranu jsme každý den museli používat jinou koupelnu a jedna byla velmi špinavá,“ psalo se dále v hodnocení.

Velká řada lidí se však nad inzerátem pohoršovala, zejména kvůli přemrštěné ceně. „Nemůžu přijít na to, jestli je to geniální, nebo příšerné. Nebo obojí,“ napsal jeden z komentujících na sociální síť X.

Z běžné londýnské hospůdky se stal návštěvnický hit. Může za to americká superstar

Cestování

Výběr článků

Načítám