Hlavní obsah

Letní sezona přinese přímé lety na La Palmu z Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupání a turistika láká na Kanárské ostrovy desetitisíce Čechů ročně a letos bude jejich objevování zase o něco jednodušší. Z Prahy se začne v červnu přímo létat na ostrov La Palma. Turisté ve vzduchu stráví asi pět a půl hodiny každým směrem. Na přímé lince spolupracují aerolinky Smartwings s cestovní kanceláří Čedok.

Foto: Profimedia.cz

Na španělský vulkanický ostrov zamíří první přímý let z Prahy v červnu.

Článek

Na nejzelenější z Kanárských ostrovů se začne létat 4. června a bude tomu tak každé následující úterý až do začátku října. Do Santa Cruz de La Palma bude mířit Boeing 737 pro 189 cestujících.

„Těší mě, že se daří nadále rozšiřovat nabídku o další atraktivní destinaci na Kanárských ostrovech. Věřím, že La Palma české turisty zaujme a bude stejně oblíbená jako ostatní ostrovy. Jen v minulém roce využilo přímé lety na Kanárské ostrovy bezmála 80 tisíc cestujících na odletu. Ve spolupráci s cestovními kancelářemi a dopravci počítáme do budoucna s rozšiřováním přímých leteckých spojení do dalších dovolenkových destinací,“ uvedl Jaroslav Filip z Letiště Praha.

Foto: Profimedia.cz

La Palma je velmi zelená.

Ostrov La Palma je biosférickou rezervací UNESCO i díky obrovské diverzitě. Hojně oplývá bujnou zelení, stejně jako pouštní krajinou s vulkány v pozadí. Pátý největší z Kanárských ostrovů je oblíbený díky koupání, vhodným podmínkám pro vodní sporty, pozorování mořských savců i turistice v národních parcích. Stále populárnější je i pro vinařskou turistiku.

Přímým letem z Prahy se turisté se Smartwings dostanou i na ostrovy Gran Canaria, Tenerife a Fuerteventura. Lanzarote pak od Fuerteventury dělí půl hodiny cesty lodí.

Ostrov, kde ženy mívaly tři manžele a cizinci spávali s královnou, je dnes oblíbenou turistickou destinací

Cestování

Fuerteventura láká na popcorn, který není k jídlu

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Pobočky firmy Čedok

Reklama

Výběr článků

Načítám